Back to Top

Heb je op dit moment een telefoonabonnement met toestel, en wil je deze omzetten naar Sim Only? Afhankelijk van de omstandigheden is dit al wel of nog niet mogelijk. In dit artikel leggen we je uit hoe dit zit in het geval je verder wilt bij je huidige provider, of juist bij een andere provider.

Telefoonabonnement met toestel omzetten naar Sim Only bij dezelfde provider

Je huidige abonnement met toestel is reeds op de einddatum:

Vaak kun je in je online account bij de provider zien of de einddatum van je huidige contract al is bereikt. Veel abonnementen met toestel hebben een looptijd van 1 jaar of 2 jaar, dus je zou dit ook zelf kunnen vaststellen, als je nog weet wanneer je je huidige abonnement hebt afgesloten. Is de einddatum van je lopende mobiele contact bereikt? Dan kun je je telefoonabonnement omzetten naar een Sim Only. In wezen is hier geen sprake van een omzetting, maar van ‘verlening’ bij dezelfde provider. Verlengen is bijna altijd beter en gunstiger dan doorgaan in je huidige abonnement tegen de oude voorwaarden van je provider (stilzwijgend doorgaan), aangezien providers hun abonnementen van tijd tot tijd upgraden, waardoor je meer inhoud (belminuten, sms’jes en MB’s voor internet) krijgt voor hetzelfde of zelfs voor minder geld!

Is je telefoonabonnement al op de einddatum, en wil je verder bij je huidige provider in een Sim Only abonnement? Bekijk en vergelijk dan eerst de actuele aanbiedingen voor Sim Only abonnementen bij je provider via onze vergelijker voor abonnementen zonder toestel, en sluit vervolgens het best bij jou passende Sim Only abonnement af.

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel

Je huidige telefoonabonnement is nog niet op de einddatum:

De meeste providers bieden je al 3 tot 4 maanden voordat je contract afloopt de mogelijkheid om te verlengen. Zit je nu in een abonnement met toestel, dan is verlengen in een abonnement zonder toestel altijd mogelijk bij je huidige provider, aangezien alle providers Sim Only abonnementen aanbieden. De omzetting van je telefoonabonnement naar een Sim Only is dan dus erg eenvoudig te regelen. Sluit gewoon een nieuw mobiel abonnement af (Sim Only) bij je huidige provider, via onze abonnementen vergelijker. Je huidige provider regelt dan de omzetting van je abonnement zodra de einddatum van je huidige mobiele contract is bereikt. Je hebt daar dan zelf geen werk meer aan.

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Abonnement met toestel omzetten naar Sim Only bij een andere provider

Je huidige telefoonabonnement is reeds op de einddatum:

Heb je op dit moment een telefoonabonnement met toestel, en is je abonnement al op of over de einddatum? Dit kun je vaak zien in je online account bij je huidige provider, maar wellicht dat je dit uit je hoofd weet, want de meeste abonnementen met toestel lopen namelijk 1 jaar of 2 jaar. Is de einddatum van je huidige contract bereikt? Dan ben je altijd vrij om (met een opzegtermijn van een maand) verder te gaan in een Sim Only abonnement bij een andere provider. Aangezien er elf Nederlandse telecomproviders zijn heb je de mogelijkheid om in een Sim Only over te stappen bij één van de tien andere providers. Alle Nederlandse providers bieden sowieso Sim Only abonnementen aan.

De goedkoopste providers zijn doorgaans Simpel, Ben en Youfone. Deze providers bieden abonnementen zonder toestel aan met een beperkte bundelinhoud. Ideaal als je niet veel gebruik maakt van internet en/of bellen, maar wel bereikbaar wilt zijn en wat minder gebruik wilt maken van internet en/of bellen dan de meeste mensen. Al voor enkele euro’s per maand kun je elders in een Sim Only verdergaan. Je nieuwe provider regelt eenvoudig de opzegging van je huidige abonnement, bij je huidige provider. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is bij de online bestelling van je nieuwe abonnement in het bestelproces aangeven dat je je huidige 06-nummer wilt behouden. Zoek eerst een nieuwe Sim Only uit via onze abonnementen vergelijker (je kunt alle providers op prijs vergelijken), sluit hem vervolgens af, en je gaat snel verder in je nieuwe abonnement, bij een door jou gekozen (nieuwe) provider.

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel

Je huidige telefoonabonnement is nog niet op de einddatum:

Is je huidige 1 of 2-jarige telefoonabonnement met toestel nog niet op de einddatum? Dan is er ook geen man over boord. De meeste providers maken het al mogelijk om 4 maanden voor de einddatum van je huidige mobiele abonnement (met toestel) een overstap te regelen. Zodra de einddatum van je huidige contract dan is bereikt (binnen nu en enkele maanden) ga je automatisch verder bij de nieuwe provider, in een Sim Only abonnement (als je kiest voor Sim Only bij de nieuwe provider).

Uiteraard is het wel belangrijk dat je abonnement binnen nu en vier maanden de einddatum bereikt, anders kun je de overstap nog niet regelen bij je nieuwe provider. Is dit nog niet het geval, dan zul je nog even geduld moeten hebben, of je moet je huidige telefoonabonnement afkopen (mits je huidige provider je die mogelijkheid wil bieden, dit kan namelijk niet bij alle providers).

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel

Beste sim only deals: