Back to Top

Telefoonabonnement informatie – mogelijkheden voor vergelijken en afsluiten

Wil je weten welke specifieke mogelijkheden je hebt op het gebied van telefoonabonnementen, lees dan verder op deze pagina. We geven je uitleg over zaken als nummerbehoud, verlengen, BKR toetsing, aansluitkosten, onbeperkt bellen en internet, data only abonnementen en maandelijks opzegbare contracten.

Maar.. hieronder vind je nu eerst onze telefoon abonnementen vergelijker voor abonnementen zonder toestel (sim only). De tekst gaat verder onder de vergelijker.

 

Abonnementen met onbeperkt internet

Telefoonabonnementen waarbij je vrij kunt internetten zonder dat je hoeft te laten op je dataverbruik worden steeds populairder. Eind 2018 waren er vier providers waar je terecht kon voor een abonnement zonder toestel met onbeperkt internet: T-Mobile, Tele2, Robin Mobile en Lebara. De verwachting is dat er in 2019, 2020 en 2021 meer providers gaan volgen die dergelijke contracten aanbieden.

Bekijk onze specifieke vergelijker voor sim only’s met onbeperkt internet.

Abonnementen met onbeperkt internet

Abonnementen met onbeperkt bellen

Onbeperkt bellen is veel meer gewoongoed dan onbeperkt internet bij een telefoonabonnement. Je kunt onbeperkt gebruik maken van bellen op je smartphone via alle providers, zowel via de gewone providers als via de sim only providers. De condities die geboden worden (prijzen, looptijden, en voorwaarden) verschillen uiteraard per provider.

Bekijk onze specifieke vergelijker voor sim only’s met onbeperkt bellen.

Abonnementen met onbeperkt bellen

Maandelijks opzegbare contracten

Sommige mensen vinden het prettig om niet voor een periode van 1 of 2 jaar gebonden te zijn aan hun telecomprovider. Daar is iets voor te zeggen natuurlijk. Gelukkig is het zo dat het al heel lang mogelijk is om telefoonabonnement zonder telefoon af te sluiten waarbij je slecht 1 maand opzegtermijn hebt. Ten minste 7 telecomproviders bieden je de mogelijkheid om een contract te sluiten waarbij je vrij kunt opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.

Bekijk de vergelijker voor maandelijks opzegbare telefooncontracten

Abonnementen met toestel vergelijken

Je bevindt je op een website die specifiek is opgezet voor abonnementen zonder telefoontoestel. Veruit de meeste inhoud op deze website gaat daar ook over. Wil je toch liever een telefoonabonnement met toestel, dan kun je evengoed bij ons terecht, want wij hebben ook een vergelijker pagina opgezet voor abonnementen met telefoon.

Bekijk de vergelijker voor abonnementen met toestel

Nummerbehoud

De meeste mensen willen hun nummer behouden als zij overstappen naar een nieuwe provider. Dit is meestal simpel te regelen via de website van de nieuwe provider, op het moment dat je een abonnement afsluit. Je kiest dan simpelweg voor nummerbehoud: ‘ja’. Je nieuwe provider regelt dan dat je nieuwe telefooncontract gaat lopen onder je oude / huidige mobiele nummer. Veel mensen waarderen deze service die wordt aangeboden door alle providers. Dit voorkomt namelijk dat je aan iedereen een nieuw mobiel nummer moet doorgeven, waarbij je ongetwijfeld mensen zult vergeten. Dikke kans dat sommige mensen je dan (tijdelijk) niet kunnen bereiken.

Bekijk de informatie op onze website over nummerbehoud

Verlengen

Verlengen wil zeggen dat je verder wilt gaan bij je huidige provider. Dit is iets wat veel mensen doen, en kan zelfs een hele goede keuze zijn. Verlengen (en een nieuw abonnement afsluiten bij dezelfde provider) is vrijwel altijd beter dan je huidige contract gewoon laten doorlopen. Bij een nieuw abonnement bij dezelfde provider krijg je vaak betere voorwaarden en meer belminuten en data, voor hetzelfde of zelfs voor minder geld.

Bekijk de vergelijker voor het verlengen van abonnementen

Abonnementen zonder BKR / Preventel check

Goed om te weten is dat een sim only abonnement nooit bij BKR zal worden geregistreerd. Dit komt omdat het abonnement zelf (zonder het toestel) bestaat uit internet, belminuten en sms’jes. Dit wordt niet gezien als kopen op afbetaling. Bij het gespreid betalen van een telefoon via een toestelbundel ligt dit anders, en is dit dus wel het geval. Betaal je je smartphone direct bij het sluiten van een abonnement, dan is er echter weer geen sprake van koop op afbetaling.

Zodra je een aanvraag doet voor een mobiel telefoonabonnement met toestel wordt er een Preventel toetsing gedaan door de provider waar je de aanvraag bij doet. Voor een abonnement zonder toestel geldt dat niet (dit is dus hetzelfde als bij de BKR toetsing)!

Wil je alles weten over het voorkomen van een BKR en/of Preventel check? Klik dan op de link hieronder.

Informatie over abonnementen zonder BKR / Preventel check

Abonnement met BKR registratie?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn als je een abonnement met of zonder telefoon wil afsluiten, in het geval je al een (negatieve) BKR registratie hebt? Lees dan de informatie die we daar specifiek over hebben geschreven op onze website, zodat je volledig geïnformeerd bent.

Informatie over het afsluiten van een abonnement met BKR registratie

Aansluitkosten

Wél of geen aansluitkosten? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. De waarheid is dat de hoogte van de aansluitkosten afhangt van de provider waar je een contract afsluit. Sommige providers (zoals Robin Mobile) rekenen helemaal geen aansluitkosten, terwijl andere providers dit bijvoorbeeld alleen doen bij een 1 of 2 jarig abonnement. De aansluitkosten worden in rekening gebracht door de provider om je nummer aan te sluiten op hun netwerk. Vaak zijn deze kosten 15 of 20 euro, en soms 25 euro, maar zelden meer dan dat.

Informatie over aansluitkosten

Data Only abonnementen

Heb je al eens gehoord van dit type telefoonabonnementen? Het wil zeggen dat je alleen data hebt, en geen belminuten. De meeste providers bieden echter wel standaard bellen / belminuten aan binnen hun abonnementen, dus Data Only is dan ook nog niet zo populair. Als je niet belt, maar wel (veel) wil internetten, dan is Data Only een goede keuze.

Bekijk onze vergelijker voor data only abonnementen