Back to Top

Abonnement zonder telefoon vergelijken – alle abonnementen zonder toestel van alle providers

Op deze pagina kun je alle abonnementen zonder een toestel vergelijken, van alle 12 providers. Vergelijk hierbij allerlei soorten aanbiedingen, met verschillende looptijden (1 en 2 jaar en 1 maand). Pas de filters bij de vergelijker desgewenst aan om aanbod van telefoonabonnementen te krijgen dat nog beter voldoet aan je wensen.

 

Je Sim Only abonnement zonder toestel op maat maken – stel de vergelijker correct in

Allereerst bieden we je hieronder wat informatie over hoe je de vergelijker kunt instellen om bij de output aanbiedingen van Sim Only’s te krijgen die meer, beter of volledig voldoen aan je wensen.

De hoeveelheid belminuten vaststellen die je nodig hebt:

Waarschijnlijk heb je al een idee over de hoeveelheid belminuten die je nodig hebt. De vergelijker voor abonnementen zonder toestel kun je hierop instellen van 0 belminuten tot onbeperkt bellen. Instellen op tussenliggende hoeveelheden aan minuten voor bellen is ook mogelijk. Zo kun je ook enkele honderden of duizenden minuten kiezen. Het aanbod aan Sim Only’s past zich daarna vanzelf aan op je wensen qua belminuten. De trend is in ieder geval dat onbeperkt bellen steeds goedkoper is, en bij veel providers binnen steeds meer abonnementsvormen standaard al wordt aangeboden.

De grootte van je databundel:

Misschien wel belangrijker dan grootte van je belbundel is de grootte van je databundel. Veel mensen gebruiken vooral social media om met elkaar te communiceren, en bellen steeds minder. Des te belangrijker dat je genoeg data hebt bij je telefoonabonnement. Ook dit kun je eenvoudig instellen via de filters bij de vergelijker. Je kunt hem instellen op 0MB, oplopend tot en met 10MB, of onbeperkt internet. De abonnementen die je bij de vergelijker te zien krijgt passen zich dan automatisch aan op je gerichte zoekwens voor wat betreft de hoeveelheid MB’s internet bij je Sim only abonnement zonder telefoon.

Maandelijkse bedrag dat je bereidt bent om te betalen:

Dit is in te stellen tussen de 0 euro en ongeveer 150 euro. Je kunt je maandbedrag zowel links als rechts begrenzen, zodat je alleen aanbiedingen krijgt te zien vanaf bedrag x en tot en met bedrag y. Dit is handig als je weet wat je maximaal kunt uitgeven, en wat je evt. minimaal wil neerleggen per maand voor je abonnement. Het gepresenteerde aanbod van telefoonabonnementen wordt bij een goede afbakening op de prijs een stuk kleiner, maar juist ook veel beter en gerichter.

Je huidige provider aangeven, de providers waar je nu aanbod van wil zien, de internetsnelheid en de contractduur kiezen:

Andere zaken die je nog kunt instellen bij de abonnementen vergelijker voor Sim Only zijn de je huidige provider en de providers waarvan je aanbod wil zien. Dit laatste kan helpen als je bijvoorbeeld zeker weet bij welke providers je wel of juist niet een abonnement zonder toestel wil afsluiten, voor 1 jaar, 2 jaar of juist voor slechts 1 maand. Uiteraard is het ook nog mogelijk om aanbod van alle providers te tonen. Standaard staat de vergelijker ingesteld op het tonen van contracten voor je telefoon van alle providers. Wil je dit liever anders, pas dit dan even aan via het betreffende filter. Tot slot kun je ook nog de internetsnelheid instellen (in 2018 was de keuze 3G of 4G), en ook de termijn voor de looptijd van je abonnement (Sim Only) kun je uiteraard instellen.

Providers: keuze genoeg

De gewenste provider kiezen waar je je Sim Only zonder toestel afsluit, dat kan nog best wel lastig zijn! Er zijn namelijk twaalf keuzemogelijkheden. Je kunt je telefoonabonnement zonder telefoon afsluiten bij een gewone telecomprovider (Tele2, Vodafone, KPN, T-Mobile, Ben, Telfort of Hollandsnieuwe), maar ook bij een zogenaamde sim only provider (Youfone, Simyo, Lebara, Robin Mobile of Simpel). Elke provider heeft zo zijn eigen kenmerken, en zijn eigen soorten abonnementsvormen. Wat er mogelijk is verschilt per provider, qua bundels, MB’s en belminuten. Ook de prijzen verschillen soms nogal. Dat kan voor hetzelfde pakket zijn, maar er moet wel gezegd worden dat veel Sim Only pakketten qua inhoud weer net even verschillen, dus moet je goed kijken naar de prijs, maar juist ook naar de inhoud van het abonnement (qua bundels en mogelijkheden).

Verlengen bij dezelfde provider:

Verlengen is iets wat veel mensen doen. Je hebt mensen die steeds weer verlengen bij dezelfde provider, omdat de huidige provider gewoon goed bevalt. Als je bij dezelfde provider wil blijven is het eigenlijk altijd aan te raden om je abonnement zonder telefoon te verlengen, en niet in je huidige contract te blijven. Kies in dat geval het juiste abonnement bij je huidige provider via de vergelijker en bestel hebt abonnement bij de aanbieder van je keuze. Dit kan je huidige provider zijn, maar ook een andere webwinkel zoals Mobiel.nl.

Overstappen naar een andere provider:

Dit kan heel aantrekkelijk zijn. Het is eigenlijk nooit slim om je alleen maar te richten op het aanbod van één provider, ook niet als dat je huidige provider is waar je al jaren zit. Bekijk altijd het abonnementen aanbod van andere providers, en stap over als je een betere deal kunt doen bij een andere provider. Overstappen is eenvoudig, en er komt minder werk bij kijken dan je misschien vooraf zou denken. Als je overstapt bestel je gewoon je abonnement bij de andere provider van jouw keuze (via onze vergelijker). De nieuwe provider regelt dan dat je huidige abonnement wordt opgezegd bij je huidige provider. Hier heb je zelf eigenlijk geen omkijken naar. Overstappen kan je veel geld opleveren, en kan je ook nog eens een nieuw Sim Only abonnement opleveren dat beter overeenkomt met de wensen die je hebt voor bellen, internet, de contractduur en de overige kenmerken en voorwaarden die het abonnement heeft.

De abonnementsduur bij Sim Only zonder telefoon: 1 maand, 1 jaar of 2 jaar

Bij abonnementen zonder toestel heb je 3 keuzemogelijkheden qua looptijd: 1 jaar, 2 jaar of 1 maand (het flexibele telefoonabonnement). Het is echter erg afhankelijk van de provider welke contractperiodes worden aangeboden. Meestal biedt een provider twee soorten looptijden aan van de hiervoor genoemde drie soorten.

Abonnement met looptijd van 1 maand:

Deze abonnementsvorm wordt aangeboden door de providers Telfort, Tele2, Ben, Robin Mobile, Simyo, Youfone en Lebara. Je hebt dus volop keus als je flexibel een contract wil aangaan met een provider. Over het algemeen is een flexibel maandabonnement Sim only slechts 1 euro duurder per maand dan een sim only jaarabonnement.

Abonnement met looptijd van 1 jaar:

Je kunt een abonnement zonder telefoon afsluiten voor 1 jaar bij KPN, Vodafone, Tele2, Hollandsnieuwe, T-Mobile, Simpel.nl of Simyo. 1 jaar is een goede tussenoplossing, als je je niet te lang wil binden aan een provider, en je niet zo nodig een maandelijks opzegbaar abonnement hoeft te hebben.

Abonnement met looptijd van 24 maanden:

Door te kiezen voor deze looptijd van 24 maanden kun je redelijk wat besparen over de hele looptijd. Ten opzichte een jaarabonnement sim only is de besparing op maandbasis 1 euro, ten opzichte van een maandabonnement is de besparing zelfs 2 euro per maand, uitgaande van eenzelfde bundel voor bellen en data. Bij de volgende telecomproviders kun je een 2-jarig sim only abonnement afsluiten: Hollandsnieuwe, Tele2, KPN, Ben, Youfone, Simpel.nl, Vodafone, T-Mobile, Lebara en Telfort. Bij een looptijd voor je telefooncontract van 24 maanden heb je dus de meeste keuze qua providers.

Via de vergelijker hierboven kun je alle soorten abonnementen zonder telefoon met elkaar vergelijken, zowel voor 1 maand, als voor 12 of 24 maanden. Het is aan jou wat je prettig vindt / waar je naar op zoek bent.

De voordelen van een abonnement zonder telefoon

Abonnementen zonder toestel hebben meer voordelen dan je misschien op het eerste gezicht denkt. We noemen er nu vijf hieronder, maar het is aan jou of je vindt dat deze voordelen ook voor jou gelden / van toepassing zijn.

1. Flexibel contract is mogelijk:

Anders dan bij abonnementen met telefoon kun je bij sim only ook kiezen voor een maandcontract. Dit geeft veel flexibiliteit. Ben je klaar met je provider, dan kun je binnen een maand na opzeggen al weer overstappen naar een nieuwe, andere provider. Ook als je elders een betere aanbieding ziet kun je gemakkelijk van je providers af en overstappen.

2. Lage maandelijkse abonnementslasten:

Dit is natuurlijk een hele belangrijke drijfveer voor veel mensen om te kiezen voor een bepaald soort abonnement. Sim only geeft lagere maandelijkse telefoonlasten dan een abonnement met toestel. De reden daarvoor is eenvoudig. Bij een abonnement met toestel betaal je ook je toestel nog, en die komt doorgaans terecht in je maandelijkse lasten van je abonnement (financiering via de toestelbundel). Veel sim only’s zijn al te sluiten voor een bedrag tussen de 4 en de 12 euro per maand. Daarmee hoeven de maandlasten geen bezwaar meer te zijn om een sim only abonnement aan te gaan!

3. Keuze uit veel meer providers:

Door te kiezen voor een abonnement zonder een toestel heb je meer keuze voor wat betreft providers. Robin Mobile, Youfone, Lebara, Simyo en Simpel bieden namelijk geen telefooncontract met telefoon, maar wel zonder toestel. Je kunt nu dus ook terecht bij deze Sim only providers, die soms hele aantrekkelijke voordelen hebben ten opzichte van de grote toestelproviders. Zo bieden de sim only providers vaak ook flexibele maandabonnementen aan voor je smartphone.

4. Los toestel naast je sim only abonnement:

Het kiezen voor een Sim only abonnement schept de mogelijkheid om zelf een mobiele telefoon te kopen, los, en gescheiden van je telefoonabonnement. Je bent op deze manier niet gebonden aan het toestel aanbod van de partij waarbij je je abonnement afsluit. Bij de providers zelf is het aanbod van toestellen vaak beperkt. Bij partijen als Mobiel.nl heb je wel meer keuze. Een goede oplossing kan bijvoorbeeld zijn, een sim only sluiten bij een provider van je keuze en er dan zelf nog een los toestel bij kopen bij een partij als Mobiel.nl.

5. Refurbished telefoon naast Sim only contract:

Vind je een refurbished telefoon geweldig, en wil je ook een nieuw telefoon abonnement voor 1 jaar, 2 jaar of flexibel, dan is het wellicht beter om een Sim Only abonnement te sluiten en daarnaast (los) nog een refurbished iPhone of Android smartphone te kopen. Sim only is ideaal voor mensen die een smartphone willen kopen in refurbished staat, en daarnaast nog een abonnement willen. Veel aanbieders hebben namelijk geen aanbod voor refurbished smartphones i.c.m. een abonnement.