Back to Top

Abonnement met toestel – de goedkoopste abonnementen met telefoon

Wil je een goedkoop abonnement met toestel afsluiten? Dat kan dat via de vergelijker hieronder! Vergelijk de goedkoopste abonnementen bij alle providers, voor de smartphone die je wil hebben.

 

 

Goedkoopste telefoon abonnementen met toestel

De looptijd van je telefoonabonnement:

Je kunt bij de meeste providers kiezen uit een smartphone abonnement voor 1 jaar en 2 jaar. Kies je voor een abonnement met daarbij een toestel, dan bestaat je maandbedrag uit twee delen, namelijk een bedrag voor het abonnement zelf (voor de data, belminuten en sms’jes) en de zogenaamde ‘toestelbundel’.

De toestelbundel:

De toestelbundel bevat de kosten voor de aanschaf van je smartphone. Hoe hoog die kosten zijn, dat hangt natuurlijk af van de prijs van je toestel. Kies je voor een iPhone, Samsung of Huawei van één van de nieuwste generaties, dan zijn de kosten voor je smartphone hoger, en zie je dit ook terug in een hoger bedrag voor je toestelbundel. Kies je voor een iPhone van een eerdere generatie of een toestel van een goedkoper merk, dan valt het bedrag voor je toestelbundel lager uit.

De kosten voor het telefoonabonnement zelf:

Wat je per maand betaalt voor je telefoonabonnement hangt af van de hoeveelheid belminuten die je kiest en de hoeveelheid data. Providers bieden hiervoor vaak meerdere mogelijkheden. Bij sommige providers (zoals Vodafone) zijn de belminuten en de hoeveelheid data in totaalbundels gecombineerd, terwijl andere providers je de mogelijkheid bieden om de belminuten en de data los van elkaar te kiezen. Onbeperkt bellen is eigenlijk bij alle providers mogelijk, waarvoor je slechts iets meer per maand betaalt dan voor een specifieke hoeveelheid belminuten. Onbeperkt Internet wordt ook steeds gebruikelijker, maar is nog niet bij alle providers te kiezen. Hoe meer data je wil hebben per maand, hoe hoger je maandbedrag.

Een abonnement voor 2 jaar kan een oplossing zijn om de maandlasten te drukken:

Goed om te weten is dat de kosten voor je telefoon zelf altijd gelijk blijven, of je deze nu los koopt, bij een 1-jarig abonnement of bij een 2-jarig abonnement. Je krijgt je toestel nooit gratis bij een abonnement (iets wat sommige mensen onterecht denken). Wel is het zo dat de maandelijkse lasten voor de toestelbundel lager zijn bij een telefoonabonnement voor 2 jaar, in plaats voor 1 jaar. Een contract voor 2 jaar kan dus een slimme keuze zijn om een bepaald (prijzig) toestel toch te kunnen aanschaffen, omdat je dan 2 jaar de tijd hebt om je toestel af te betalen. Uiteraard is dit een vorm van kopen op afbetaling.

Een smartphone abonnement dat maandelijks opzegbaar is:

De provider Tele2 biedt als enige provider de mogelijkheid om een abonnement met smartphone af te sluiten dat maandelijks opzegbaar is. Een maand na het afsluiten van je contract zou je dus alweer kunnen opstappen.

Aanbiedingen van goedkope abonnementen met telefoon op maat


Onze vergelijker voor abonnementen met toestel geeft je vele mogelijkheden om aanbiedingen op maat gepresenteerd te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende zaken instellen:

  • het telefoonmerk waarvoor je een smartphone zoekt
  • het smartphone model / type van dat merk
  • het bedrag dat je eenmalig wil betalen voor je toestel (en niet wil meenemen in je toestelbundel)
  • de hoeveelheid belminuten
  • de hoeveelheid data, voor je internetgebruik
  • je huidige provider (dus waar je nu klant bent)
  • de provider(s) waar je aanbiedingen van wil zien
  • de maandelijkse lasten die je kunt dragen (minimaal en maximaal)
  • de contractduur
  • de internetsnelheid

Na het instellen van de vergelijker krijg je alleen aanbiedingen van telefoonabonnementen te zien die voldoen aan jouw eisen of wensen. Je hoeft echter zeker niet al deze zaken in te stellen. Je kunt ook volstaan met het instellen / aanpassen van enkele filters, bijvoorbeeld voor de voor jouw belangrijkste kenmerken waaraan het abonnement moet voldoen. De grootte van de internet bundel is bijvoorbeeld vaak erg belangrijk. Vind jij dit ook? Stel hier dan een minimum grootte voor in en je krijgt alleen nog contracten te zien van aanbieders met minimaal die grootte voor wat betreft de internet bundel. Ook de contractduur is voor veel mensen belangrijk. Je kunt hierbij kiezen uit 12 maanden, 24 maanden en 1 maand.

De vergelijker, niet te scherp instellen:

We willen wel opmerken dat het wellicht belangrijk is om de filters niet te scherp in te stellen. Hierdoor kun je mogelijk geen aanbod meer overhouden, of maar heel weinig. Een goede vergelijking van telefoonabonnement met toestel is dan niet mogelijk.

Ook is het bijvoorbeeld niet altijd handig om de gewenste provider(s) te kiezen. Hierdoor filter je namelijk gelijksoortige aanbiedingen van andere providers, die ook aantrekkelijk kunnen zijn. Het instellen van de vergelijker voor aanbod van 1 provider is meestal alleen aan te raden als je echt zeker weet dat je alleen bij die provider een telefoonabonnement zou willen afsluiten.

Keuze uit zes providers voor een abonnement met toestel


Voor abonnementen zonder telefoon heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 10 providers. Voor een telefoonabonnement met een smartphone erbij zijn er de 6 bekende en gerenommeerde telecomproviders: BEN, Vodafone, KPN, Tele2, Hollandsnieuwe en T-Mobile. Tot het tweede kwartaal van 2019 kon je ook nog kiezen voor Telfort, maar dit label is inmiddels samengegaan met KPN.

De meeste van deze providers zijn al 10-20 jaar actief binnen de mobiele telefonie markt. Hollandsnieuwe is hierop een uitzondering, dit bedrijf is pas in 2011 ontstaan, en moet Vodafone aan meer klanten helpen, binnen het segment van de markt waarin zich veel overstappers bevinden.

Alle providers hebben zo hun eigen kenmerken. Zo richten sommige providers (zoals BEN en Hollandsnieuwe) zich op het aanbieden van goedkope abonnementen met toestel, door relatief kleine bundels aan te bieden. Terwijl andere providers zoals KPN en T-Mobile zich richten op klanten die meer willen afnemen.

Alle soorten telefoons te krijgen bij je telefoonabonnement


Goed nieuws, want via de vergelijker kun je aanbiedingen vinden voor abonnementen met smartphones van alle soorten telefoonmerken. Denk aan de bekende merken Samsung, Huawei, LG, Sony, HTC en Motorola. Maar ook voor de minder populaire telefoonmerken Asus, Xiaomi, Wileyfox, General Mobile en Doro kun je toestellen krijgen met een abonnement erbij. Selecteer zelf je favoriete merken in de vergelijker hierboven, via de optie ‘kies een smartphone’. De rest wijst vanzelf.

Combinatievoordeel – vaste aansluiting en een mobiel abonnement op hetzelfde adres

Diverse providers (zoals KPN en Vodafone) focussen zich specifiek op klanten die al een vaste aansluiting (voor tv, internet en telefonie) op hun adres hebben. Sluit je dan een mobiel abonnement af, met of zonder toestel, dan beloont de provider je met korting. Bij KPN is dit 5 euro per maand (eind 2019), bij Vodafone is dit 2,50 of 5 euro per maand (afhankelijk van het gekozen mobiele abonnement). Een slimme insteek, want steeds meer consumenten willen hun vaste en mobiele aansluiting bij dezelfde aanbieder afnemen. Nog los van een eventuele kostenbesparing is dit ook gemakkelijk.