Back to Top

Mobiel abonnement zonder telefoon Odido – vergelijken en afsluiten van abonnementen zonder toestel

Hieronder vind je de vergelijker voor abonnementen zonder telefoon van Odido. Vind zelf het goedkoopste mobiele telefoonabonnement van Odido zonder toestel met een looptijd van 1 of 2 jaar. Vergelijk nu zelf en sluit het beste abonnement af, tegen de laagste prijs!

 

Telefoonabonnement zonder telefoon van Odido

Als je nog niet van Odido hebt gehoord, zeggen je de namen Tele2 en T-Mobile je waarschijnlijk wel iets. Deze twee providers zijn samen verdergegaan onder de naam Odido. Het telecombedrijf mag dan wel een nieuwe naam hebben, maar zegt zelf met 6 miljoen klanten toch heel ervaren te zijn. Met Odido is het mogelijk een abonnement zonder telefoon af te sluiten met snel internet en goede dekking. Het voormalige netwerk van T-Mobile werd meerdere keren bekroond tot best geteste netwerk van Nederland. Verder heeft Odido Klantvoordeel, zodat je korting op je abonnementen krijgt die je op hetzelfde adres hebt aangesloten. Zowel de klanten van T-Mobile als Tele2 zijn nu ondergebracht bij Odido.

Soorten mobiele abonnementen zonder telefoon van deze provider

Met de komst van een nieuwe naam heeft Odido ook meteen de soorten abonnementen zonder telefoon onder handen genomen. Uiteraard is het mogelijk om een Odido telefoonabonnement zonder telefoon af te sluiten. Dit abonnement heet bij deze provider Sim Only en varieert van 2 GB databundel tot een onbeperkte databundel. Je kunt ten eerste kiezen voor onbeperkt bellen of 120 minuten bellen. Daarna kies je je internetbundel. Het is belangrijk om goed te kijken welke databundel je afsluit. Naast het aantal MB’s per maand kan ook de snelheid van het internet per bundel verschillen.

De kleinste bundel van Odido zonder toestel is 2 GB per maand. Je krijgt daarbij dan onbeperkt bellen of kunt kiezen voor 120 belminuten per maand. Het volgende telefoonabonnement is 10 GB per maand. Een stap verder is 15 GB per maand. Deze databundels kunnen worden verdubbeld als je al een ander Odido abonnement op je thuisadres hebt. Verder liggen de snelheden van deze abonnementen op 300 Mbit per seconde. Je kunt bovendien ook onbeperkt bellen en sms’en in Nederland en de Europese Unie. Bellen en sms’en naar deze landen valt buiten de bundel.

Wil je een unlimited Odido abonnement zonder telefoon, maar niet te veel betalen? Dan kun je kiezen voor het Unlimited Start abonnement. Dit abonnement biedt de voordelen van onbeperkt internet en bellen, maar heeft slechts een snelheid van 10 Mbit per seconde. Als je een snellere bundel wilt, kun je kiezen voor Unlimited Basis met een snelheid van 300 Mbit per seconde. Je kunt dan 40 GB Internet en onbeperkt bellen en sms’en in de Europese Unie. Verder kun je 120 minuten bellen vanuit Nederland naar de Europese Unie.

De meest uitgebreide bundels vind je bij Unlimited Plus en Unlimited Premium. Bij Unlimited Plus ligt de snelheid op 600 Mbit/s en kun je 50 GB Internet in de EU, Zwitserland, VS en Turkije gebruiken. Daarnaast kun je naar deze landen ook 120 minuten bellen vanuit Nederland. Verder krijg je 1 extra naar keuze, zoals: Videoland, Podimo en Visual Voicemail.

Het duurste abonnement is de Unlimited Premium met een snelheid van 1 Gbit /s, 50 GB Internet + Onbeperkt bellen in de EU, Zwitserland, VS en Turkije. Verder kun je ook onbeperkt bellen naar deze landen. Je krijgt 3 extrapunten en kunt onder meer kiezen uit Videoland, Podimo, Deezer, Viaplay en Visual Voicemail. Bij dit abonnement kun je net als bij Unlimited Plus je extrapunten inleveren voor een gratis abonnement op bijvoorbeeld Viaplay.

Verlengen in een nieuw mobiel Odido abonnement zonder toestel

Verlengen is altijd goedkoper dan je mobiele abonnement zonder toestel van Odido door laten lopen. Bij een nieuwe naam horen ook nieuwe abonnementen en nieuwe prijzen. Er is dus een grote kans dat je dankzij de mobiele abonnementen voordeliger uit bent dan als je je mobiele abonnement af laat lopen en het contract maandelijks opzegbaar wordt. Zowel de abonnementen van T-Mobile als Tele2 zijn met het samengaan niet meer af te sluiten. In plaats daarvan biedt Odido nieuwe telefoonabonnementen aan. Bestaande abonnementen blijven uiteraard wel gewoon lopen, tegen de voorwaarden zoals je deze hebt afgesloten bij de provider. Contractueel verandert er dus niets.

Ook voor bestaande klanten van Odido is het verlengen aantrekkelijk dankzij de uitgebreide bundels die de provider te bieden heeft. Verlengen in een nieuw mobiel abonnement is bij Odido heel gemakkelijk. Kies hierboven je gewenste databundel en looptijd. Daarna kun je aangeven dat je al een bestaande klant bent. Daarna gaat het nieuwe contract in vanaf het moment dat je oude contract verlopen is. Verlengen kan al vanaf 4 maanden voor het einde van het contract.

Als je toe bent aan een eerdere verlenging omdat je bijvoorbeeld een ander abonnement wilt, kun je ook kiezen voor Vervroegd Verlengen. En het is ook mogelijk om een zakelijk abonnement naar privé om te zetten of andersom, aan de hand van een contractovername.

Overstappen van een andere provider naar Odido

Ben je niet zo tevreden over je huidige provider of heeft Odido een betere deal? Dan kun je er ook voor kiezen om je huidige abonnement bij je provider op te zeggen. Zeker als je nu Odido glasvezel hebt, is overstappen een goede keuze. Overstappen naar Odido is erg eenvoudig. Je hoeft er zelf weinig voor te doen. Het enige wat je hoeft te doen, is in de vergelijker hierboven een bestelling te plaatsen. Aan de hand van het plaatsen van deze bestelling, zal Odido je huidige abonnement voor je opzeggen. Met de overstapservice heb je er zelf geen omkijken meer naar. Het is zelfs beter om de overstapservice te gebruiken, omdat je dan zeker weet dat je geen dag zonder mobiele telefonie zult komen te zitten.

Bij het bestellen kun je ook meteen aangeven dat je nummerbehoud wilt kiezen. Het telefoonnummer gaat dan mee naar het nieuwe abonnement van Odido. Je krijgt daarover nog een SMS met een code waarmee je kunt bevestigen dat je het telefoonnummer inderdaad over wilt sluiten. Vervolgens wordt de overstap in gang gezet. Verder heeft de overstap naar Odido verschillende voordelen. Zo krijg je onder meer een combinatiekorting als je al een abonnement van Odido thuis hebt. Verder is de klantenservice van deze telecomprovider erg gericht en wil de provider het anders doen dan de andere mobiele aanbieders. Met de klantenservice in de Odido Shop, online en Mijn Odido staat er altijd wel iemand voor je klaar. Bovendien kun je een handig Samen Unlimited abonnement bestellen. Zo’n abonnement kost twintig euro per maand. Het is dan mogelijk om MB’s onderling te delen. De abonnementen zijn maandelijks aanpasbaar en je hebt 14 dagen bedenktijd.

Zakelijk een telefoonabonnement afsluiten bij Odido

Odido biedt ook zakelijke telefoonabonnementen zonder smartphone aan. Hierbij kun je kiezen voor een looptijd van 3 jaar, 2 jaar, 1 jaar of 1 maand. De bundels zijn precies hetzelfde als voor de consument, maar biedt scherpere prijzen en bovendien een zakelijke klantenservice. Ook krijg je een factuur met je bedrijfsgegevens erop, zodat je deze handig in je administratie kunt verwerken.

Verder zal Odido je bij een zakelijk telefoonabonnement koppelen aan een persoonlijke accountmanager. Als je dan toch problemen hebt met de dienstverlening, zal de accountmanager je problemen proberen op te lossen. Verder is het mogelijk om een vast nummer op je mobiel ad te sluiten aan de hand van het Office Essential-pakket. Daarvoor betaal je wel een bedrag per maand meer. Net als bij de particuliere abonnementen kun je ook hier weer kiezen voor een simkaart of een eSIM.

Heb je al een zakelijk abonnement op dit adres? Dan kun je profiteren van het klantvoordeel. Let op: je kunt geen zakelijke en privé abonnementen met elkaar mengen voor klantvoordeel. Als je dus een particulier abonnement hebt op dit adres, krijg je zakelijk geen klantvoordeel, tenzij je al een zakelijk abonnement hebt en deze aan het voordeel wilt laten koppelen.

Toch een mobiel abonnement met toestel bij Odido en niet zonder toestel? Vergelijk de beste deals

Odido heeft verschillende mogelijkheden voor een abonnement zonder toestel. Maar had je toch liever wel een mobiel abonnement met toestel gehad? Dan is dat ook geen probleem. Deze telecomprovider biedt ook mobiele abonnementen met toestel aan. Zowel particulier als zakelijk kun je dan kiezen voor een abonnement met een looptijd van 1 jaar of 2 jaar. Het handige van een mobiel abonnement met smartphone is dat je 12 of 24 termijnen hebt om de kosten van het toestel terug te betalen. Als je kiest voor een tweejarig abonnement, krijg je bovendien een interessante toestelkorting. Odido weet immers dat je twee jaar klant blijft. Daarmee is het aanschaffen van een mobiel abonnement met toestel een stuk voordeliger dan het aanschaffen van een los toestel.

Ook als je kiest voor een mobiel abonnement met toestel van Odido, kun je gebruikmaken van dezelfde bundels als bij het mobiel abonnement zonder toestel. Verder kom je uiteraard in aanmerking voor de klantvoordelen. Of je nu een abonnement met of zonder toestel zoekt, bij Odido zit je goed.