Back to Top

Privé of zakelijk een telefoonabonnement?

Twijfel je of je privé of zakelijk een mobiel abonnement wilt afsluiten? Hieronder beschrijven we een aantal voordelen van een zakelijk mobiel abonnement, ten opzichte van een particulier contract, en een aantal voordelen van een abonnement op je persoonlijke naam ten opzichte van een zakelijk contract. Zo kun je iets beter beoordelen of het in jouw geval handig / goed is om je abonnement op je persoonlijke naam af te sluiten of op naam van je bedrijf (zakelijk).

Waarom kiezen voor een zakelijk mobiel abonnement?

  • Een zakelijk abonnement kan op naam van je bedrijf worden gesteld.
  • Je kunt meerdere telefoonabonnementen tegelijk bestellen, voor meerdere zakelijke gebruikers, werknemers, en/of zakelijke relaties die allemaal op dezelfde bedrijfsnaam worden geregistreerd. Bij een particulier abonnement kan dit doorgaans niet.
  • Je kunt de kosten van een zakelijk telefoonabonnement zeker (en volledig) zakelijk opvoeren, de kosten zijn dus aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en voor de omzetbelasting. Bij een abonnement op je persoonlijke naam moet je (voor de Belastingdienst) bijhouden welke kosten daadwerkelijk zakelijk zijn, en welke kosten je zakelijk kunt opvoeren. Dit kost tijd en is in de praktijk niet zo handig.
  • Providers bieden vaak meer service voor ondernemers dan voor privépersonen. Sommige providers zoals KPN bieden zelf een 24/7 service voor ondernemers.
  • Je kunt bij sommige providers al je telefoonabonnementen in één account beheren, dit is praktisch en overzichtelijk.

De voordelen van een particulier telefoonabonnement

  • Je hebt meer providers waaruit je kunt kiezen.
  • Een deel van de providers richt zich namelijk maar op de zakelijke markt voor mobiele telefonie, terwijl alle 11 providers zich richten op particulieren.
  • Bij een deel van de providers heb je meer keuze voor wat betreft het soort abonnementen. Zo bieden sommige providers drie verschillende bundels voor ondernemers, maar zes verschillende bundelsoorten voor particulieren.

 

Vergelijk nu zelf de mobiele abonnementen van de providers die op de zakelijke- en consumentenmarkt actief zijn: