Back to Top

Zakelijke mobiele telefoonabonnementen voor ZZP’ers

Ben je een ZZP’er, en op zoek naar een zakelijk telefoonabonnement, dan kun je bij diverse Nederlandse telecomproviders terecht, en wel bij alle providers die ook zakelijke mobiele abonnementen aanbieden, namelijk KPN, Vodafone, T-Mobile, Hollandsnieuwe en Robin Mobile.

Heb je slechts één mobiele zakelijk aansluiting nodig, en niet meerdere, dan heb je echter ook nog de mogelijkheid om privé (als particulier) een telefoonabonnement af te sluiten. Meestal is het echter als ZZP’er toch voordeliger en aantrekkelijker om het telefoonabonnement op naam van je bedrijf af te sluiten, en niet als particulier.

Voordelen van een zakelijk telefoonabonnement voor een ZZP’er, ten opzichte van een particulier abonnement

Hieronder noemen we nu een aantal voordelen op die je hebt als ZZP’er, wanneer je kiest voor een zakelijk abonnement, en niet voor een particulier telefoonabonnement.

  • De factuur is op naam van je bedrijf gesteld, waardoor je de kosten kan en mag opvoeren in je boekhouding. De BTW van je abonnement is terug te vorderen, en door het zakelijk opvoeren van je mobiele kosten ontstaat een voordeel ten opzichte van de inkomstenbelasting.
  • De kosten voor een zakelijk of particulier abonnement zijn vaak ongeveer hetzelfde, hoewel dit per provider verschilt. Bij een deel van de providers is een zakelijk telefoonabonnement net iets duurder, maar dit wordt dan weer goed gemaakt doordat de kosten aftrekbaar zijn voor de BTW en inkomstenbelasting.
  • Bij het afsluiten van een zakelijk abonnement vindt er nooit een BKR toetsing / registratie plaats, ook niet bij een abonnement met toestel. Dit is bij een particulier abonnement mét toestel wel zo, als de financiering van het toestel 250 euro of meer bedraagt.
  • Over het algemeen kun je een betere klantenservice verwachten van een provider als je zakelijk klant bent. Sommige providers hebben zelfs een 24/7 bereikbaarheid voor zakelijke klanten.
  • Diverse providers bieden extra service aan zakelijke klanten, die aan consumenten niet wordt geboden.

Vergelijk nu zelf de telefooncontracten van de providers die op de zakelijke markt actief zijn: