Back to Top

Mobiel abonnement zonder telefoon Ben – vergelijken en afsluiten van abonnementen zonder toestel

Hieronder vind je de vergelijker voor abonnementen zonder telefoon van Ben. Vind zelf het goedkoopste mobiele telefoonabonnement van Ben zonder toestel met een looptijd van 2 jaar, of 1 maand. Vergelijk nu zelf en sluit het beste BEN abonnement af, tegen de laagste prijs!

 

Telefoonabonnement zonder toestel van Ben

Bij Ben heb je de mogelijkheid om een telefoon abonnement zonder toestel af te sluiten. Ben noemt deze mogelijkheid ‘sim only.’ Als je toch liever een smartphone bij je abonnement had gewild, is dat bij deze provider ook mogelijk. Ben is een kleinere provider en heeft zelf geen netwerk. Daarom maakt de provider gebruik van het netwerk van T-Mobile. Bij Ben kun je kiezen voor een abonnement zonder telefoon met een looptijd van 2 jaar, 1 jaar of 1 maand.

> Rechtstreeks bij BEN mobiele abonnementen vergelijken

Soorten mobiele abonnementen Ben zonder telefoon

Ben biedt verschillende soorten telefoonabonnementen zonder smartphone aan voor een zachte prijs. Zo krijg je nog meer voordeel als je al een ander abonnement van Ben of Internet + TV / Vast Bellen van T-Mobile op je adres hebt. Verder kun je kiezen tussen verschillende looptijden. Alle prijzen van abonnementen zijn gebaseerd op een contract met een looptijd van 2 jaar. Heb je toch liever een abonnement van 12 maanden? Dan betaal je 1 euro per maand extra.

Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten die je maandelijks kunt opzeggen. Dat is een zeer flexibel abonnement. Daarvoor rekent Ben wel 2 euro extra per maand ten opzichte van een abonnement van 24 maanden. Verder kun je zelf kiezen of je een abonnement wilt waarmee je alleen kunt bellen, of dat je er ook mee kunt internetten.

Bij het samenstellen van de mobiele abonnementen van Ben kun je kiezen voor een bel/sms-bundel met 200 belminuten en sms’jes. Is dat niet genoeg? Dan kun je ook kiezen voor de bundel met onbeperkte belminuten en sms’jes. De bundel is geldig in de hele EU, maar bellen naar landen anders dan Nederland valt buiten de bundel.

Verder kun je een 4G-bundel kiezen. Deze opties bestaan uit 2 GB, 5 GB, 10 GB of 15 GB. Daarvoor maakt Ben gebruik van het meest bekroonde netwerk van Nederland: het 4G-netwerk van T-Mobile. De snelheid van T-Mobile ligt standaard op maximaal 200 Mbit per seconde. Maar als je dat niet snel genoeg vindt, kun je ook kiezen voor 4G Extra Snel. Deze optie kost 1 euro internet. Ben verhoogt de snelheid dan naar 300 Mbit per seconde.

> Direct bij BEN mobiele abonnementen vergelijken

Verlengen in een nieuw mobiel abonnement bij deze provider

Loopt je mobiele abonnement van Ben bijna af en wil je graag bij deze provider blijven? Dan is de voordeligste optie het verlengen van je abonnement. Ben komt regelmatig met nieuwe abonnementsvormen en daardoor profiteer je van lagere prijzen dan als je je oude abonnement houdt. Niets doen is dus vaak de duurste optie.

Verlengen is bij Ben erg simpel. Maak gebruik van de vergelijkingstool hierboven en geef aan dat je wilt verlengen. Kies daarbij ook meteen voor een periode van 1 jaar of 2 jaar. Het is uiteraard ook mogelijk om over te stappen van een maandelijks opzegbare bundel naar een abonnement met een contract van 1 of 2 jaar. Verlengen van je abonnement bij Ben is altijd eenvoudig. Er gebeurt namelijk niets met je telefoonnummer en er zijn verder geen technische problemen als je een nieuw abonnement afsluit.

Wel profiteer je van de nieuwe voorwaarden van je abonnement. Zo kun je meer data of belminuten krijgen voor een lagere prijs. Om die reden is het verlengen van je abonnement zonder telefoon vaak een stuk voordeliger dan stilzwijgend doorgaan met een contract dat al afgelopen is. Verlengen is al mogelijk vanaf 4 maanden voor het einde van je contract.

Overstappen van een andere provider naar Ben, in diverse telefoonabonnementen mogelijk

Als je graag van provider wilt wisselen en op zoek bent naar een goedkopere optie om te bellen, te sms’en en te internetten op je smartphone, is Ben een goede optie. Als je wilt overstappen naar Ben en graag je telefoonnummer mee wilt nemen, kun je gebruikmaken van nummerbehoud.

Bekijk in de Ben vergelijker hierboven op de pagina de gewenste telefoonabonnementen. Geef bij de optie ‘nummerbehoud’ aan dat je graag je nummer wilt meenemen. Als je liever een nieuw telefoonnummer wilt, kun je aangeven dat je geen nummerbehoud wilt. Het overstappen naar Ben is erg eenvoudig en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden over de status van je overstap. Je kunt vanaf 120 dagen voor het einde van je huidige telefoonabonnement nummerbehoud aanvragen.

Wil je direct van je mobiele abonnement af? Dan moet je je contract bij je oude provider afkopen. Daarvoor kun je een opzegboete krijgen. Als je het abonnement door laten lopen, krijg je te maken met dubbele kosten van je oude provider en Ben. Ben geeft je dan een nieuw telefoonnummer. Let dus goed op wanneer je mag overstappen.

Zakelijk een telefoonabonnement afsluiten bij Ben

Ben je geen particulier, maar ondernemer en wil je graag gebruikmaken van de diensten van Ben? Dan is er helaas geen mogelijkheid om een zakelijk mobiel abonnement bij deze provider af te sluiten.  Ben verkoopt namelijk alleen abonnementen aan particulieren. Maar je kunt als zzp’er wel je particuliere verbinding zakelijk opvoeren. Overleg daarvoor met je boekhouder of accountant. Een zakelijk abonnement van Ben afsluiten is dus niet mogelijk. Toch is het wel mogelijk te profiteren van het goede netwerk waar Ben gebruik van maakt.

Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijk abonnement zonder telefoon afsluiten bij T-Mobile Ondernemen. De databundels zijn wel anders dan je bij Ben gewend bent. Zo kun je kiezen uit een bundel van 3 GB, 9 GB, 16 GB of Unlimited internetten. Onbeperkt bellen zit altijd bij het abonnement inbegrepen. Verder mag je bij Ben niet naar het buitenland bellen, maar bij T-Mobile Ondernemen wel. Zo kun je van Nederland naar de EU en de VS 180 minuten per maand bellen. Als je kiest voor Unlimited data, mag je onbeperkt bellen en sms’en naar de EU en de VS. Bovendien krijg je dan in de EU en de VS de mogelijkheid om 35 GB per maand aan data te verbruiken.

> Bekijk de particuliere BEN abonnementen zonder toestel

> Alternatief voor BEN: Vergelijk zakelijke T-Mobile abonnementen zonder en met toestel

Toch een mobiel abonnement met toestel? Vergelijk hiervoor de allerbeste deals

Wil je toch liever wel een mobiel abonnement met toestel, en geen abonnement zonder toestel? Geen probleem, bij Ben is het mogelijk. Je kunt hierboven in de vergelijker aangeven dat je graag een telefoon abonnement met toestel wilt afsluiten. Je betaalt dan uiteraard wel meer dan als je kiest voor een abonnement zonder smartphone. Bij Ben heb je de keuze uit verschillende topmerken als je een abonnement afsluit. Zo kun je de nieuwste Apple iPhone 14 al aanschaffen vanaf 40 euro per maand. Je dient er wel rekening mee te houden dat je bij sommige toestellen een eenmalige toestelbetaling moet doen. Verder kun je ook kiezen voor goedkopere smartphones, zoals de vorige generatie Samsung Galaxy S22 of de Samsung Galaxy A23.

Heb je liever een ander merk? Dan is bij Ben ook geen probleem. Zo kun je kiezen voor merken als Oppo, Fairphone, Google, Emporia, Alcatel en Motorola. De meeste abonnementen met telefoon hebben een looptijd van 2 jaar. Het is bij de meeste smartphones ook mogelijk om je toestel meteen af te rekenen, zodat je geen toestellening aangaat.

> Vergelijk mobiele telefoonabonnementen met toestel van BEN