Back to Top

Abonnement verlengen zonder telefoon – de goedkoopste abonnementen, verlengen zonder toestel (voor 1 of 2 jaar)

Wil je je abonnement zonder toestel verlengen bij je huidige provider? Dat kan natuurlijk altijd en is bovendien erg gemakkelijk! Selecteer hieronder in de vergelijker het juiste telefoonabonnement van jouw provider (waar je nu zit), en sluit het vervolgens af voor 1 of 2 jaar, of voor 1 maand. Pas eventueel de filters aan om de gewenste abonnementen zonder toestel te krijgen, van jouw huidige telefoonprovider.

 

Je abonnement zonder toestel verlengen voor 1 jaar of 2 jaar, of juist voor 1 maand?

Als je eenmaal hebt besloten om niet over te stappen, maar om te verlengen bij de provider waar je nu zit, dan zou je jezelf de vraag moeten stellen voor welke duur je je nieuwe abonnement wil gaan afsluiten. Er zijn drie mogelijkheden, die we hieronder kort aanhalen.

Verlengen naar een flexibel maandabonnement:

Een hele aantrekkelijke abonnementsvorm die al een tijd wordt aangeboden is het flexibele 1 maand abonnement. Je kunt met dit type abonnement altijd binnen een maand vertrekken bij je provider. Mocht je nu willen verlengen, maar later toch ontevreden worden over je huidige provider, dan ben je bijna net zo snel weg als dat je gekomen bent. Nadeel is wel dat de maandelijkse lasten voor die flexibiliteit binnen je contract iets hoger zijn, maar dit is evengoed nog relatief weinig ten opzichte van de vermoedelijke totale maandlasten die je zal hebben binnen je nieuwe telefooncontract.

Je abonnement verlengen voor een periode van 1 jaar:

Dit zou je kunnen zien als de gulde middenweg. Je hoeft je bij dit type abonnement zonder telefoon niet zeer lang te binden, zoals bij het 2 jarige sim only abonnement wel het geval is. Het voordeel hiervan is ook dat je na een jaar al vrij bent op te kiezen voor een nieuw telefoonabonnement met of zonder toestel, tegen waarschijnlijk betere voorwaarden en condities.

Abonnement zonder telefoon, verleng voor de duur van 2 jaar:

Dit is binnen het aanbod van een provider altijd de goedkoopste oplossing, als je kijkt naar de maandelijkse lasten dan zijn deze het laagste bij een 2-jarig contract. Meestal is het verschil met een 1 jarig contract 1 euro in de maand en het verschil met het flexibele abonnement bedraagt vaak 2 euro in de maand.

Samengevat: het 2-jarige contract is het goedkoopste qua maandelijkse lasten, maar geeft wel de minste flexibiliteit. In the long run kan een abonnement zonder een telefoontoestel voor 2 jaar bovendien duurder zijn ten opzichte van bijvoorbeeld 2 maal een jaarabonnement afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je na een jaar een veel goedkoper contract kunt sluiten, waardoor je totale kosten over 2 jaar genomen lager uitvallen dan bij een 2-jarig abonnement. Een abonnement voor 1 jaar kan een goede tussenoplossing zijn, juist ook als je na een jaar wil kijken voor een betere deal die goedkoper is dan je huidige deal. Een flexibele abonnement is iets prijziger, maar geeft je wel de mogelijkheid om direct te stoppen met je sim only bij je huidige provider. Dit kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn als je over niet al te lange tijd een contract met telefoon wil afsluiten, of als je denkt dat een bepaalde provider over niet al te lange tijd komt met een scherpe deal die goed aansluit op je wensen.

Verlengen: verder in een abonnement zonder telefoon, of juist met toestel?

Er zijn vier soorten situaties als je wil verlengen bij de provider waar je nu zit. Bij de laatste situatie is het niet mogelijk om te verlengen, in dat geval zal je moeten overstappen.

1. Je hebt nu een abonnement met een toestel en je wil verlengen in een Sim only:

Dit is altijd mogelijk aangezien alle Nederlandse telecomproviders abonnementen zonder toestel aanbieden. In dat geval houd je je huidige smartphone, en ga je opnieuw een overeenkomst aan met je huidige provider. De voorwaarden en tarieven waarvoor dit kan zijn meestal gunstiger dan de voorwaarden en tarieven van je huidige telefooncontract. Je maandelijkse telecom lasten zullen waarschijnlijk omlaag gaan omdat je in dit geval geen toestelbundel meer hebt.

2. Je hebt nu een abonnement zonder telefoontoestel en je wil verder gaan in een Sim only:

Als dit op jou van toepassing is dan ga je van je huidige sim only abonnement bij je provider over naar een nieuw sim only contract bij dezelfde provider. Je huidige contract laten doorlopen (na de einddatum) is meestal ongunstig, ook al blijf je bij je provider in eenzelfde soort abonnement. Je kunt je beter opnieuw binden aan je huidige provider, voor één van de in de vorige paragraaf genoemde termijnen. Dit levert je meestal meer belminuten en data (MB’s voor internet) op voor hetzelfde geld. Of je krijgt dezelfde hoeveelheid belminuten en data voor minder geld.

3. Je hebt nu een abonnement met toestel en je wenst te verlengen naar een abonnement met een nieuwe telefoon:

Ook dit is natuurlijk mogelijk als je wil verlengen bij je provider, en kan aantrekkelijk zijn als je alweer bent uitgekeken op je huidige toestel, of als je gewoon een toestel wil hebben met betere specificaties.

Ook voor deze situatie geldt dat het na de einddatum van je huidige contract meestal beter is om een nieuw telefoonabonnement aan te gaan met je huidige provider en je oude contract niet in stille modus voor te zetten. Je kunt als je 1 of 2 jaar verder bent ten opzichte van de ingangsdatum van je huidige contract meestal betere bundels krijgen die nog beter voldoen aan je wensen, en die soms ook nog eens goedkoper zijn.

De bovenstaande vergelijker is echter bedoeld voor mensen die willen verlengen zonder toestel. Wil je verlengen met een nieuw toestel, ga dan naar de abonnementenvergelijker voor telefoonabonnementen met een nieuwe smartphone:

Ga naar de vergelijker voor abonnementen met toestel

4. Je hebt nu een abonnement zonder telefoontoestel en je wenst een telefoonabonnement met een nieuw toestel erbij:

Wil je van Sim only naar een abonnement met smartphone, dan is dat ook mogelijk. Zit je echter nu bij één van de sim only providers, te weten Lebara, Simpel.nl, Youfone, Robin mobile of Simyo? Dan kun je alleen niet verlengen, in dat geval kun je alleen overstappen, omdat de sim only telecom-providers geen contracten met toestel aanbieden (voor geen enkele looptijd zelfs).

Als deze situatie op jou van toepassing is, dan moet je je wel bedenken dat je maandelijkse lasten voor je telefoonabonnement flink omhoog kunnen gaan. De lastenstijging is echter afhankelijk van een drietal zaken, namelijk de prijs van je toestel en hoeveel je eenmalig betaalt bij aanschaf van de nieuwe smartphone, en wat je financiert via de toestelbundel. Ook de looptijd van het abonnement speelt mee. Je maandelijkse lasten voor je toestel zijn hoger bij een 1-jarig abonnement dan bij een contract voor 2 jaar.

De bovenstaande vergelijker is echter bedoeld voor mensen die willen verlengen zonder toestel. Wil je verlengen met een nieuw toestel, ga dan naar de telefoonabonnementen vergelijker voor contracten met een nieuwe smartphone:

Ga naar de vergelijker voor abonnementen met toestel