Back to Top

Abonnementen zonder telefoon met onbeperkt Internet

Wil je een abonnement zonder toestel met daarbij onbeperkt Internet? Onbeperkt gebruik maken van internet op een smartphone wordt steeds populairder. Er zijn nu al enkele providers die onbeperkt internet aanbieden bij een abonnement zonder toestel. Vergelijk hieronder de telefoonabonnementen (Sim Only) waarbij dit mogelijk is, en vergelijk de prijs!

 

Welke providers bieden onbeperkt internet bij een Sim Only (abonnement zonder toestel)?

Je kunt voor abonnementen met vrij gebruik van internet terecht bij T-Mobile, Tele2, Lebara en Robin Mobile. Er zijn nu (in 2018) dus vier providers die je van dienst kunnen zijn met zo’n soort abonnement. Een provider als Robin Mobile biedt zelfs bij alle abonnementsvormen unlimited internet aan. Bij een provider als Lebara is onbeperkt internet dan weer optioneel bij te bestellen.

Toestelprovider Tele2 biedt onbeperkt gebruik van het internet aan voor 20 tot 22 euro binnen haar abonnementen zonder toestel, en trouwens ook binnen de telefoonabonnementen met een toestel erbij. T-Mobile doet het weer anders, daar kun je binnen de GO Sim Only kiezen voor 1 en 2-jarige abonnementen zonder toestel met onbeperkt internetten. Twee abonnementsvormen zijn daarvoor ingericht op het moment, namelijk onbeperkt bellen en GB en onbeperkt bellen en GB inclusief USA. De maandbedragen hiervoor zijn 35 en 60 euro, uitgaande van een contract voor 2 jaar, en bij een contract voor 1 jaar is er een upcount van 1 euro (maandelijks).

Houd echter in de gaten via de vergelijker of er meer providers bijkomen die zich gaan richten op abonnementen met vrij internet. De komende maanden/jaren zullen er meer telecomproviders volgen, zo is onze verwachting althans.

Andere provider kiezen, maar wel met een grote databundel om veel te kunnen internetten

Wil je niet gebonden zijn aan Tele2, T-Mobile, Lebara of Robin Mobile, maar liever een sim only nemen bij een van de andere acht providers, dan heb je alleen de keuze uit bundels zonder internet in onbeperkte vorm. Dit hoeft echter niet erg te zijn. Wat je dan kunt doen is kiezen voor de grootste bundel die een provider beschikbaar heeft binnen Sim only.

Hieronder geven we nu de mogelijkheden die alle providers hebben qua maximale data / internetbundel.

 

Provider Maximaal aantal GB's voor internet
T-Mobile Onbeperkt
Tele2 Onbeperkt
Lebara Onbeperkt
Robin Mobile Onbeperkt
   
KPN 50GB
Vodafone 20GB bij RED Super, of 80GB bij Red Together
Youfone 20GB
Telfort 10GB
Simpel.nl 10GB
Simyo 8GB
BEN 6GB
Hollandsnieuwe 6GB

 

Over het algemeen geldt dat het lastig is om meer dan 10 tot 20GB aan data te gebruiken per maand, of je moet echt heel erg je best doen en echt zéér veel video’s bekijken en streamen (zonder Wifi). Waarschijnlijk kun je dus ook bij de meeste andere providers wel een abonnement zonder toestel afsluiten, zonder dat onbeperkt internet noodzakelijk is om te voorzien in jouw behoefte qua dataverbruik.