Back to Top

Wil je tijdelijk je telefoonabonnement stopzetten? Dit noemt men ook wel een ‘abonnementspauze’. Bij de meeste providers is het helaas niet mogelijk om een tijdje te stoppen met je mobiele abonnement! Toch zijn er vaak wel andere opties, waarover we hieronder meer vertellen...

Tijdelijk je mobiele telefoonabonnement stoppen

Wil je tijdelijk stoppen met je mobiele abonnement, dan is het goed om allereerst te weten dat je telefoonabonnement hierdoor nooit korter loopt. Je contract loopt gewoon langer door, de lengte van de pauze wordt toegevoegd aan de einddatum van je contract. Op dit moment is Vodafone de enige provider die pauzeren en tijdelijk stopzetten van een telefoonabonnement aanbiedt. Uiteraard hopen we dat meer providers gaan volgen in de komen jaren, want vraag naar deze service is er zeker onder de mensen.

Voor een beperkt bedrag van 20,84 euro zet Vodafone je telefoonabonnement minimaal 3 tot maximaal 9 maanden stop. Je betaalt dan geen abonnementskosten, maar kunt ook je 06-nummer tijdelijk niet meer gebruiken. De pauze dien je ten minste 1 maand voor de ingangsdatum door te geven aan de provider. Als de pauze voorbij is, dan is je mobiele nummer direct weer actief. Heb je nog een lening lopen voor een smartphone (een toestelbundel), dan dien je deze wel eerst af te betalen voor je de pauze in kunt laten gaan.

Andere opties voor als pauzeren van je telefoonabonnement niet mogelijk is bij je provider

Gelukkig zijn er enkele opties / alternatieven die je hebt als je provider geen service verleent voor het pauzeren van je telefoonabonnement.

Verlagen van je bundels:

Veel providers bieden de mogelijkheid om je bundel(s) te verlagen. Door over te gaan naar een bundel met minder belminuten, of een bundel met minder data betaal je maandelijks minder. Dit kan in sommige gevallen het beste alternatief zijn als je je mobiele abonnement een bepaalde periode niet wil gebruiken.

Je telefoonabonnement afkopen:

Sommige providers bieden de mogelijkheid om een telefoonabonnement af te kopen. Je betaalt dan de resterende termijnen tot aan de einddatum van je contract in één keer. Soms is dit een redelijk bedrag, maar soms ook niet. Hoe hoog dit bedrag is kun je zelf uitrekenen, of navragen bij je provider.

Je nummer overzetten naar een pre-paid simkaart:

Wil je je mobiele abonnement toch liever beëindigen, maar wil je wel je 06-nummer behouden? Dan kun je ervoor kiezen om een prepaid-simkaart te nemen, en te kiezen voor nummerbehoud. Vraag bij de provider van de prepaid-simkaart dan wel nummerbehoud aan. Zorg er verder voor dat je je prepaid-simkaart één keer in de zes maanden gebruikt, zodat je nummer actief blijft. Als je weer terug in Nederland bent (of weer verder wilt gaan in een abonnement), dan kun je je 06-nummer van de prepaidkaart weer meenemen naar een mobiel abonnement.

Niet tijdelijk maar definitief stoppen met je telefoonabonnement

Wil je niet tijdelijk stoppen, maar definitief stoppen met je huidige mobiele telefoonabonnement, dan kun je je abonnement opzeggen bij je provider. Bedenk je dan wel dat je huidige 06 nummer verloren gaat. Wil je verder in een nieuw telefoonabonnement, met of zonder toestel, en daarbij starten met een nieuw 06-nummer? Kijk dan in onze abonnementen vergelijkers, en vergelijk de beste mobiele abonnementen van alle telecomproviders.

> Vergelijk alle abonnementen met toestel

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel