Back to Top

Het omzetten van je telefoonabonnement van privé naar zakelijk is bij diverse providers mogelijk! Het gaat hier dan in feite om een contractovername. We leggen je in dit artikel uit wat hierbij komt kijken, zodat je goed geïnformeerd bent als je met je huidige 06-nummer en telefooncontract verder wilt, maar dan op naam van je bedrijf.

Zo werkt het overzetten van een privé / particulier telefoonabonnement naar een zakelijk abonnement…

Bij een aantal providers is contractovername van een telefoonabonnement van een privé persoon (door een onderneming = zakelijk) dus mogelijk. Er zijn daarbij natuurlijk wel wat voorwaarden waaraan moet worden voldaan. In de eerste plaats moet de provider zakelijke telefoonabonnementen aanbieden. De volgende providers zijn actief met zakelijke mobiele abonnementen: KPN, T-Mobile, Vodafone, Hollandsnieuwe en Youfone. Zit je dus bij één van de zes andere telecomproviders die Nederland rijk is, dan is een omzetting van je mobiele abonnement van particulier naar zakelijk helaas dus niet mogelijk. Je zult dan moeten overstappen naar een andere provider, met nummerbehoud.

Vervolgens heeft de provider altijd een geldig legitimatiebewijs van je nodig, en vaak ook een kopie van het laatste bankafschrift, en een KvK uittreksel van maximaal 1 maand oud. Soms wordt aanvullend ook nog gevraagd om een kopie van de bankpas. Providers hanteren in de regel twee manieren om de omzetting van privé naar zakelijk te arrangeren. Er wordt je of gevraagd om een formulier in te vullen dat je vervolgens moet opsturen, of je vult een online formulier in, dat digitaal wordt verzonden naar de provider. De omzetting van het telefoonabonnement op naam van je bedrijf is doorgaans snel geregeld; binnen een aantal werkdagen.

> Vergelijk alle mobiele abonnementen met toestel

> Vergelijk alle mobiele abonnementen zonder toestel 

Is het mogelijk om de lening van je toestel ook om te zetten van privé naar zakelijk?

Dit is doorgaans niet mogelijk. De provider wil namelijk vaak graag dat de lening voor de smartphone eerst wordt afbetaald, alvorens een contact wordt omgezet van de ene eigenaar naar de andere. Dat het telefooncontract wordt overgezet naar een bedrijf waarvan jij de eigenaar bent is daarbij niet relevant. Ga bij je provider na hoeveel het resterende toestelkrediet is. Als je dit hebt afgelost, dan is dit geen beletsel meer om de omzetting te kunnen regelen.

Een mobiel abonnement van zakelijk naar privé omzetten kan dit ook?

Wil je je telefoonabonnement juist omzetten van een zakelijk contract naar een particulier abonnement? Dit kan doorgaans ook. Providers rekenen hier dan soms alleen wel wat kosten voor. Zo vraagt T-Mobile hier 21 euro voor (januari 2020). Het meenemen van je 06-nummer is dan eigenlijk altijd mogelijk (geef bij nummerbehoud ‘ja’ aan).