Back to Top

Wil je een goedkoop telefoonabonnement afsluiten, en heb je weinig budget? Dan zijn er een aantal uitstekende mogelijkheden. In dit artikel wijzen we je op de 5 beste providers die goedkope mobiele telefoonabonnementen aanbieden, die goed passen bij een kleiner budget. Providers die zich richten op mobiele (budget) abonnementen zijn Ben, Youfone, Hollandsnieuwe, Simpel en Youfone. Bij deze providers kun je al terecht voor een abonnement zonder toestel, voor minder dan 8 euro per maand! 2 van deze providers, Ben en Hollandsnieuwe, die bieden ook abonnementen met toestel aan.

Youfone

Youfone is de eerste provider die we onder de aandacht willen brengen. Youfone is een Sim Only provider die zich uitsluitend richt op het aanbieden van mobiele abonnementen zonder toestel. Abonnementen met smartphone kun je bij deze provider dus niet krijgen. Het goedkoopste sim only telefoonabonnement dat je bij Youfone kunt krijgen heeft een prijs van 6 euro per maand. Hiervoor krijg je een Sim Only met een looptijd van 2 jaar, met 1 GB aan data, en met 200 belminuten en sms’jes. Een ideaal Sim Only abonnement dus voor als je niet te veel internet en belminuten nodig hebt.

> Vergelijk nu alle Sim Only abonnementen van Youfone

Simpel

Heb je echt weinig budget voor een telefoonabonnement, dan is Simpel mogelijk de beste optie. Simpel heeft het allergoedkoopste budget Sim Only abonnement van Nederland. Voor 2,50 euro per maand kun je al bij Simpel terecht als klant. Hiervoor krijg je 250MB voor internet, 50 belminuten en 500 sms’jes. Dit mobiele abonnement kan een goede keuze zijn, als je echt heel weinig nodig hebt, vooral bereikbaar wilt zijn (maar niet zozeer zelf hoeft te bellen), en je internet vooral gebruikt voor WhatsApp / Telegram, en het opzoeken van informatie op internet.

> Vergelijk nu alle Sim Only abonnementen van Youfone

Simyo

Net als Youfone en Simpel is ook Simyo een mobiele telecomprovider die zich uitsluitend focust op de verkoop van mobiele abonnementen zonder toestel. Bij Simyo kun je terecht voor abonnementen met een looptijd van 1 jaar en 1 maand. Het goedkoopste Sim Only abonnement van deze provider kost 5 euro per maand (op het moment dat we dit artikel schreven althans). Hiervoor krijg je een 1-jarig contract zonder data, en met 200 belminuten per maand. Ideaal als je alleen wilt bellen met je smartphone.

> Vergelijk nu alle Sim Only abonnementen van Simyo

Ben

Ben is een bekende provider, die je wellicht ook wel van televisiereclames kent. Het label Ben bestaat al meer dan 20 jaar. Ben richt zich op overstappers, en op klanten die op zoek zijn naar een budget telefoonabonnement, met en zonder toestel. Bij Ben heb je de mogelijkheid om te gaan voor een 2-jarig abonnement, maar ook voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Verder heb je de keuze tussen een abonnement waarmee je uitsluitend belt en een abonnement waarmee je kunt bellen en internetten. Bij de belminuten heb je de keuze uit 100, 300 en onbeperkte belminuten. De prijzen hiervoor verschillen niet zo gek veel, dus is het al snel aantrekkelijk om voor 300 belminuten of een onbeperkte hoeveelheid belminuten te kiezen. De databundel heeft minimaal 500MB en maximaal 7.000MB. Onbeperkt internet is bij Ben op dit moment nog niet mogelijk, maar wij vermoeden dat dit over een tijdje wel het geval is. Hoe dan ook, het goedkoopste abonnement bij Ben waarmee je zowel kunt internetten als kunt bellen is 7,50 euro per maand. Deze abonnementsvorm komt met 100 belminuten en 500MB voor internet.

> Vergelijk nu alle abonnementen zonder toestel van Ben

> Vergelijk nu alle abonnementen met toestel van Ben

Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe is net als Ben een provider die abonnementen met smartphone aanbiedt, maar ook zonder. De keuze qua abonnementsvormen is overzichtelijk, en hetzelfde bij de abonnementen zonder toestel en met toestel. De bundels bij Hollandsnieuwe zijn combinatiebundels, waarbij internet, bellen en sms uit dezelfde bundel gaat. De kleinste bundel voor een abonnement met toestel of een Sim Only heeft 1.000 MB / 1.000 SMS’jes / 1.000 belminuten. Neem je deze bundel, en ga je voor een 2-jarig abonnement (met of zonder toestel), dan ben je het goedkoopste uit. Voor 7,50 euro per maand ben je dan klaar. Neem je een abonnementen met toestel, dan komen hieruit nog wel de kosten voor je toestel bovenop.

> Vergelijk nu alle abonnementen zonder toestel van Hollandsnieuwe

> Vergelijk nu alle abonnementen met toestel van Hollandsnieuwe