Back to Top

T-Mobile scoort in 2019 zeer hoog bij de beoordelingen van mobiele netwerken. Vodafone volgt op de voet, waarmee deze twee providers tot de beste mobiele netwerken wereldwijd horen. Welke provider heeft de beste aanbiedingen? Ontdek de verschillen tussen T-Mobile en Vodafone.

Over T-Mobile en Vodafone

Mocht je nog niet weten wie T-Mobile en Vodafone zijn, hieronder wat korter informatie.

De geschiedenis van T-Mobile gaat terug tot 1999. Dit is een van oorsprong Duitse telecomaanbieder. Vodafone bestaat sinds 1984 en is wereldwijd een van de grootste en bekendste aanbieders op het gebied van mobiele telefonie. Beide providers zijn in verschillende landen waaronder Nederland actief. Je kunt dus rekenen op een Nederlandstalige klantenservice. Afgesloten contracten bij een van deze providers vallen onder de Nederlandse wetgeving.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Verschillen T-Mobile en Vodafone

Wat is nu precies het verschil tussen T-Mobile en Vodafone? Hiervoor vergelijken we deze twee providers met elkaar. Ze bieden beiden verschillende mobiele abonnementen aan. Bij Vodafone zijn dit o.a. Red abonnementen, bij T-Mobile hangt er geen aparte naam aan het mobiel abonnement. Wel heeft T-Mobile vaker GO GO GO Deals, waarbij je extra korting ontvangt.

Het grootste verschil zit hem misschien wel in het mobiele netwerk. De hoogst mogelijke score in een P3 test is 1000 punten. T-Mobile behaalt in 2019 een score van 973 punten en is hiermee de beste mobiele provider wereldwijd. KPN volgt met 961 punten en Vodafoneziggo met 959 punten. Hiermee staat Vodafone op de derde plaats, wat nog steeds ontzettend goed is.

Betere dataverbinding in de trein

Reis je veel met de trein? T-Mobile heeft een uitstekende mobiele dataverbinding in treinen. In 91% van de gevallen werkt de verbinding zeer goed.  Vodafone weet in 85% van de gevallen een goede dataverbinding in de trein te realiseren. Wel iets om even over na te denken.

Aanbod uit mobiele abonnementen

Zowel bij T-Mobile als Vodafone vind je een ruim aanbod mobiele abonnementen. Je kunt ook nog eens kiezen voor een Alles in 1 Pakket. Hierbij krijg je internet (thuis), tv en bellen (ook mobiel). Je kunt dus alles met elkaar combineren.

Welk mobiel abonnement moet je nemen? Ben je toe aan een nieuwe smartphone, dan is een abonnement inclusief toestel wel zo handig. Is dit niet nodig, ga dan voor een voordelig sim only abonnement. Om een goede vergelijking te maken hebben we wat sim only abonnementen tegenover elkaar gezet.

Sim only abonnementen met elkaar vergelijken

  • Het goedkoopste abonnement bij Vodafone kost tussen de €9 en €11 per maand. Hiervoor krijg je 150 belminuten en 500 MB tot 1 GB data. Dit is een beetje afhankelijk van de lopende aanbiedingen.
  • T-Mobile vraagt voor het goedkoopste abonnement €12 per maand. Hiervoor krijg je 120 belminuten en 1 GB data.

Liever een abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkte data? Hier betaal je bij T-Mobile ongeveer €35 voor. Vodafone heeft Red of Red Together: onbeperkte belminuten en 30 GB of 80 GB data. Deze abonnementen kosten €25 of €30.

Je ziet er dat er nauwelijks prijsverschil tussen deze twee provider zit. Zoek je een voordelig abonnement, ga dan vooral voor de aanbiedingen. Deze twee providers stunten regelmatig met aantrekkelijke kortingen, houd dit dus goed in de gaten.