Back to Top

Je hebt een negatieve BKR registratie maar wilt een telefoonabonnement afsluiten. Kan dit? Goed nieuws: er zijn manieren om je negatieve BKR notering te omzeilen. Lees hoe je probleemloos een telefoonabonnement met of zonder toestel afsluit.

Verschil negatieve en positieve BKR registratie

Er is een duidelijk verschil tussen een negatieve of positieve BKR registratie. Veel mensen hebben een positieve BKR registratie zonder dit te weten. Heb je een creditcard, doorlopend krediet of de mogelijkheid om rood te staan? Dit levert je een positieve BKR registratie op. Dit hoeft echter geen probleem te zijn voor het krijgen van een hypotheek of het afsluiten van een telefoonabonnement.

Bij een negatieve BKR registratie is er sprake van een betalingsachterstand of heb je een betalingsregeling getroffen. Nu wordt het veel moeilijker of bijna onmogelijk om een lening of hypotheek te krijgen. Hoe zit het echter met het afsluiten van een telefoonabonnement?

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Abonnement met toestel tot maximaal €250

Wil je een mobiel abonnement inclusief telefoon? Soms levert dit je een BKR-registratie op, of kun je geen abonnement afsluiten door een negatieve BKR registratie. Hoe zit dit precies?

Bij een abonnement inclusief telefoon met een waarde vanaf €250 krijg je een BKR notering. Bovendien wordt je BKR getoetst. Sta je negatief geregistreerd, dan krijg je geen abonnement met telefoon ter waarde van €250 of meer. Niet getreurd: je kunt met een negatieve BKR nog steeds een telefoonabonnement afsluiten. Kies in dit geval voor een toestel dat minder dan €250 kost. Mocht je toch voor een duurder toestel gaan, betaal het bedrag boven de €250 dan direct bij het sluiten van het abonnement. Hierdoor blijf je onder de financieringsgrens zitten, en wordt er ook niet bij BKR getoetst door de provider waar je je abonnement wilt afsluiten.

> Vergelijk nu alle mobiele abonnementen met toestel

Sim Only abonnement: verstandige keus bij negatieve BKR

Wil je het helemaal goed doen, kies dan voor een Sim Only abonnement. Dit is een mobiel telefoonabonnement zonder aanschaf van een nieuw toestel. Dit laatste regel je zelf, bijvoorbeeld door op een later moment een losse smartphone te kopen bij een andere partij / aanbieder. Uiteraard niet op afbetaling, want dit lukt niet met een negatieve BKR. Een Sim Only abonnement heeft nog een voordeel: de maandlasten zijn een stuk lager. Dit komt omdat je de smartphone niet maandelijks hoeft af te betalen. Er zijn al Sim Only abonnementen vanaf €5 per maand. Dit is een stuk goedkoper dan prepaid bellen.

> Bekijk en vergelijk alle mobiele abonnementen zonder toestel

Telefoonabonnement afsluiten na een BKR registratie

Had je een betalingsachterstand maar is deze inmiddels voldaan? In dit geval verandert er iets. Je krijgt een herstelcode. 5 jaar na deze codering ben je niet langer negatief BKR geregistreerd. Je kunt nu weer een telefoonabonnement afsluiten, eventueel met smartphone van meer dan €250. Het is dus helemaal niet moeilijk om met een negatieve BKR notering een telefoonabonnement af te sluiten. Er zijn voldoende mogelijkheden voor iedereen.