Back to Top

Je bent voornemens een nieuw telefoonabonnement af te sluiten. Je hebt de keuze uit verschillende providers. Twijfel je tussen Telfort en KPN? Ontdek het verschil tussen Telfort en KPN Mobiel.

Telfort is een dochter van KPN

Naast de verschillen tussen Telfort en KPN is er ook een belangrijke overeenkomst. Telfort is een dochter van KPN. Dit zit namelijk zo:

  • KPN is het hoofdmerk en moederbedrijf
  • Telfort is het super voordelig dochterbedrijf

Wat je misschien niet wist, is dat KPN nog veel meer dochterbedrijven heeft. Dit zijn onder andere Simyo, Ortelmobile en XS4ALL. Je zou denken dat het dus niet uitmaakt: een telefoon abonnement bij KPN of Telfort. Toch zijn er wel degelijk een aantal belangrijke verschillen.

Prijsverschil KPN en Telfort

Het belangrijkste verschil Telfort en KPN mobiel is de prijs. Om dit duidelijk in beeld te krijgen, hebben we zelf een vergelijking gemaakt. We nemen een abonnement van 150 belminuten en 0 MB data. Dit zijn de kosten:

  • Telfort: €7,50per maand
  • KPN: €13,50 per maand

Dan is er ook nog een verschil in aansluitkosten (2 jarig contract). Bij Telfort betaal je €20 en bij KPN €25 aansluitkosten. Je ziet: KPN is in dit geval de duurste.

We hebben natuurlijk nóg een vergelijking gemaakt. Dit keer hebben we een telefoonabonnement met onbeperkt belminuten en 10 GB data genomen. Dit zijn de kosten:

  • Telfort: €18,50 per maand
  • KPN: €30 per maand

Waarom is KPN duurder dan Telfort?

Het is natuurlijk vreemd dat één en hetzelfde bedrijf zulke grote prijsverschillen kent. Dit heeft vooral met de geschiedenis van KPN te maken. Dit bedrijf is een van de grootste en bekendste providers. Veel klanten blijven trouw aan KPN. Hierdoor kan het de prijzen hooghouden. Tegenover deze hogere prijzen staat ook een uitstekende klantenservice en goede dekking door heel Nederland.

Er zijn echter altijd klanten die voordelig willen bellen en internetten. Daarom zijn ze op zoek naar een goedkoop alternatief. KPN wil voorkomen dat de eigen klanten massaal overstappen naar andere providers. Daarom biedt het een goedkoper alternatief via Telfort. Zo blijven klanten toch onder de vleugels van KPN bellen en internetten. Let op: de klantenservice van Telfort is een stuk beperkter dan bij KPN. Zit je met een probleem, dan wordt je matig tot redelijk geholpen.

Telfort maakt gebruik van het KPN netwerk

Het verschil tussen Telfort en KPN mobiel is duidelijk. Telfortklanten maken gebruik van het KPN netwerk. Zo biedt Telfort net als KPN standaard 4G bij telefoonabonnementen met databundel. Je hebt overal in Nederland altijd een uitstekend 3G- en 4G-bereik, bij welke van deze twee providers je ook zit.

Overstappen van KPN naar Telfort: doen of niet?

Misschien heb je een telefoonabonnement bij KPN en wil je overstappen naar Telfort. Is dit wel zo verstandig? Ga je voor de laagste kosten, dan adviseren we zeker om over te stappen naar Telfort. Ervaar je regelmatig problemen en wil je hier direct bij geholpen worden, dan is KPN een betere keuze.

Tip: goed vergelijken kan je veel geld besparen. Zet niet alleen KPN en Telfort tegenover elkaar maar betrek hier ook andere providers bij. Zo krijg je een duidelijk overzicht van alle kosten.