Back to Top

Wil je weten welk telefoonabonnement het meest voordelig is? Lees dan dit artikel even door, dan heb je een goede indruk van wat je kunt verwachten als je op zoek bent naar een mobiel abonnement voor de laagste prijs.

Wil je een telefoonabonnement dat voordelig is zonder toestel of juist met toestel?

De eerste vraag die je je zou moeten stellen is of je een abonnement met toestel wilt, of juist zonder.

Meest voordelige abonnement met telefoon:

Voor een mobiel telefoonabonnement met toestel is het veel lastiger om direct een antwoord te geven op de vraag welk abonnement het voordeligste is. Dit hangt namelijk van het soort smartphone af, en er zijn ontzettend veel verschillende smartphones, van vele merken! Onze vergelijker voor smartphone abonnementen maakt echter inzichtelijk wat het voordeligste smartphone telefoonabonnement is. Vindt direct nog het meest gunstige mobiele abonnement voor de smartphone die jij wilt hebben.

> Vergelijk alle abonnementen met toestel

Meest voordelige abonnement zonder telefoon:

Heb je geen nieuwe smartphone nodig, bijvoorbeeld omdat je de kosten daarvoor te hoog vindt, of omdat je huidige smartphone gewoon nog prima volstaat? Ga dan voor een telefoonabonnement zonder toestel.

Welke abonnement zonder smartphone het meest gunstig aan de prijs is hangt af van wat je nodig hebt aan belminuten, data en sms’jes. In zekere zin is de vraag welk abonnement het goedkoopste is dus niet eenduidig te beantwoorden. Wil je een mobiel abonnement zonder telefoon dat simpelweg het laagste geprijsd is, dan is het antwoord op deze vraag een stuk simpeler te beantwoorden. De providers Simpel, Youfone en Simyo hebben doorgaans de goedkoopste Sim Only’s die er te krijgen zijn.

Simpel biedt een zeer voordelig Sim Only abonnement aan met een looptijd van 2 jaar (peildatum in januari 2020) met een maandbedrag van slechts 2,50 euro. Hiermee kun je 50 minuten bellen, en krijg je 250MB aan data. Deze bundels zijn dus beperkt, maar je bent wel bereikbaar, kunt als het echt moet bellen, en toch ook online zijn. De provider Youfone biedt voor 4 euro per maand een Sim Only abonnement aan met eveneens een looptijd van 2 jaar, maar dan met 200 belminuten, en zonder data. Hoef je niet alleen te zijn, en gaat het je alleen om bellen en gebeld worden, en sms’jes ontvangen en versturen, dan zou dit een goede keuze kunnen zijn. Het op twee na goedkoopste abonnement in onze Sim Only vergelijker is van de provider Simyo. Deze provider biedt je een 1-jarig mobiel abonnement zonder toestel aan, zonder data en met 100 belminuten, en dit voor slechts 6 euro per maand.

> Vergelijk de Sim Only abonnementen van Simpel

> Vergelijk de Sim Only abonnementen van Youfone

> Vergelijk de Sim Only abonnementen van Simyo

De meest voordelige Sim Only telefoonabonnementen (puur op prijs bekeken) zijn dus te krijgen bij de Sim Only providers, aangezien Simyo, Simpel en Youfone alle drie Sim Only providers zijn. Deze providers bieden geen toestelabonnementen aan.

> Vergelijk alle mobiele abonnementen zonder toestel

Meest voordelige Sim Only telefoonabonnement met onbeperkt internet

Zoek je het meest voordelige mobiele Sim Only abonnement met onbeperkt Internet? Dan betaal je uiteraard een stuk meer, omdat onbeperkte data nu eenmaal een prijs heeft. In januari 2020 waren er slechts 4 providers die onbeperkt internet aanboden, namelijk: Budget Mobiel, KPN, Tele2 en T-Mobile. De prijzen lagen op dat moment tussen de 20 en de 36 euro per maand. Budget Mobiel sprong er het meest gunstig uit, omdat deze provider uitsluitend flexibele maandabonnementen aanbiedt. Je kunt dan dus eventueel al binnen een maand weer overstappen naar een andere provider. Het goedkoopste Sim Only abonnement met onbeperkt Internet bij de andere drie hiervoor genoemde providers is een 2-jarig contract. Je bent dan dus langer gebonden, hoewel dat niet erg hoeft te zijn.

> Vergelijk alle mobiele abonnementen zonder toestel met onbeperkt internet