Back to Top

Ben je op zoek naar een Unlimited mobiel abonnement, lees dan dit artikel even door. Unlimited betekent letterlijk ‘onbeperkt’, en dat kan bij een telefoonabonnement op een aantal zaken slaan, namelijk onbeperkt internet, onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en.

Onbeperkt sms’en

Onbeperkt gebruik maken van sms is ook steeds meer de trend geworden. Vaak koppelen providers dit aan de belbundel. Onbeperkt bellen en onbeperkt gebruik maken van sms zijn dan aan elkaar gekoppeld; neem je onbeperkt bellen, dan krijg je ook een onbeperkte voorraad sms'jes. Sommige providers rekenen een kleine opslag per maand voor de mogelijkheid om onbeperkt te kunnen sms’en. Je kunt je afvragen in hoeverre een extra sms bundel nog nodig is in deze tijd, nu chatprogramma’s als WhatsApp en Telegram het al mogelijk maken om onbeperkt berichten uit te wisselen.

Onbeperkt bellen bij een telefoonabonnement

Wil je gebruik maken van een onbeperkte hoeveelheid belminuten, dan is het goed om te weten dat inmiddels alle providers dit aanbieden (binnen bepaalde of soms zelfs binnen alle aangeboden abonnementen). Bij een deel van de providers is dit zelfs al de standaard voor de abonnementen (met toestel). Providers concurreren namelijk steeds minder met elkaar op het gebied van de belbundels, maar steeds meer met de databundels. Onbeperkt bellen is de laatste jaren steeds goedkoper geworden, en ten opzichte van een beperkte hoeveelheid belminuten (bijvoorbeeld 100 of 300 minuten) is de meerprijs vaak heel beperkt. Vaak gaat het om slechts enkele euro’s die je meer betaalt voor de mogelijkheid om onbeperkt te bellen. Of je dit moet laten liggen kun je je in alle redelijkheid afvragen, want als je over je bundel gaat ben je bij veel providers de klos: je betaalt dan flink wat extra, en veel meer per minuut dan binnen je bundel. Kiezen voor onbeperkt bellen kan je een flinke besparing opleveren op jaarbasis, zeker als je flinke pieken verwacht in je belminuten.

Vergelijk alle mobiele abonnementen met onbeperkt bellen

Onbeperkt internet bij een abonnement met toestel of bij Sim Only

Unlimited data wordt ook steeds normaler. Eerst waren er slechts enkele providers die dit aanboden, namelijk Robin Mobile, T-Mobile en Tele2, maar sinds 2019 biedt KPN dit ook aan. De verwachten is dat er meer providers gaan volgen in 2020, 2021 en 2022. Een prijsverlaging voor onbeperkt internet valt ook te verwachten, zodat je in de toekomst spotgoedkoop onbeperkt kunt internetten op je mobiel. Maar ook nu hoeft een onbeperkt internet niet duur te zijn. Tele2 biedt dit bijvoorbeeld vrij goedkoop aan bij een 2-jarig mobiel abonnement. Anders providers die dit begin 2020 al aanboden waren T-Mobile, KPN en Robin Mobile (in januari 2020 overgegaan in Budget Mobiel).

Net als bij de belminuten ben je bij veel providers de pineut als over je bundel heen gaat. Je betaalt dan veel meer per MB/GB dan binnen je bundel. Verwacht je grote pieken in je dataverbruik dan is het slim om te bekijken of onbeperkt internet bij je sim only of abonnement met telefoon niet een veel betere oplossing is.

Vergelijk alle mobiele abonnementen met onbeperkt internet

Beste sim only deals: