Back to Top

Een mobiel abonnement voor de hele familie: praktisch en vooral kostenbesparend. Een telefoon abonnement samen delen kan niet alleen met familie maar ook met vrienden. Ontdek hoe dit werkt.

Familie aanbieding: Alles in 1 Pakket

De grotere providers KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 bieden een alles in een pakket aan. Dit is een abonnement met tv, internet en bellen. Hierop geven providers extra korting. Daarnaast kan de consument profiteren van gratis tv-zenders of zijn data verdubbelen. Gezinsleden (of vrienden) kunnen een extra simkaart bijvoegen, dat onder het alles in 1 abonnement valt.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Hoe meer familieleden, hoe goedkoper het abonnement

Een familie abonnement wordt naar verhouding goedkoper wanneer er meer familieleden meedoen. zo kost het familie abonnement met 1 simkaart bij Vodafone €45. Met 4 simkaarten kost het abonnement nog maar €21 per maand. T-Mobile start met een prijs van €35, dat vanaf 4 simkaarten verlaagd wordt naar €22,50.

 

Verhoging van de databundel of onbeperkt data

Een telefoonabonnement samen delen betekent ook dat er meer data verbruikt wordt. Vodafone verhoogt de data zodra er een tweede simkaart bijkomt.

 

Het familie abonnement bij T-Mobile (Data Unlimited) kent geen beperkingen. De hele familie maakt gebruik van onbeperkt bellen en data. Bij T-Mobile is het ook nog eens mogelijk om de abonnementen van kinderen te beheren, dat niet bij alle providers kan.

 

KPN biedt een familie abonnement onder de naam KPN Compleet aan.

 

Een telefoonabonnement met vrienden delen

Kun je ook een telefoon abonnement samen met vrienden delen? Voor het familieabonnement stellen providers als voorwaarde dat familieleden ook daadwerkelijk op hetzelfde adres wonen.  Hierdoor is het niet mogelijk om een familie abonnement met vrienden te delen. Toch is er nog een andere optie.

 

Iedere provider kan bij een nieuw of lopend abonnement niet één maar twee simkaarten verstrekken. Handig wanneer je zowel smartphone als tablet (of een tweede telefoon) met het huidige abonnement wilt koppelen. Je kunt het tweede simkaartje natuurlijk ook aan een vriend geven.

 

Er kleeft hier wel een groot nadeel aan: er kan slechts één simkaart tegelijk actief zijn. Mocht je vriend met de tweede simkaart op het netwerk actief zijn, dan ben jij op dat moment niet bereikbaar. Ook kun je geen gebruik maken van het mobiele internet.

 

Daarnaast is er voorzichtigheid geboden met deze methode: hoe zit het met gemaakte kosten voor bellen naar het buitenland of buiten de bundel? Degene die het abonnement heeft afgesloten, is verantwoordelijk voor het betalen van alle abonnementskosten.

 

Goedkoop een abonnement afsluiten

Wie op zoek is naar kostenbesparende oplossingen, kan ook voor een van de goedkoopste telefoonabonnementen gaan. Kleine providers als Ben, Simpel en Simyo hebben abonnementen vanaf €7 per maand. De internetsnelheid ligt in sommige gevallen wat lager en de klantenservice is niet altijd optimaal, maar je bespaart hier wel een hoop kosten mee. Een goed alternatief voor het delen van een telefoonabonnement