Back to Top

Overweeg je om met je telefoonabonnement over te stappen naar een andere provider, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Met dit artikel maken we je alvast wegwijs.

Zo regel je je overstap naar een andere provider

Weet je al dat je wilt overstappen van je huidige provider naar een andere provider? Overstappen naar een andere telecomprovider kan zodra de einddatum van je huidige contract is bereikt. Na de einddatum kun je altijd weg bij je huidige provider. De einddatum van je telefoonabonnement kun je doorgaans zien in je persoonlijke account, op de website van je provider. Overstappen regel je eenvoudig door een nieuw abonnement af te sluiten bij een andere provider (na vergelijken). Dit kan via onze abonnementen vergelijkers!

Je kunt gewoon nu al een nieuw abonnement afsluiten (elders), je nieuwe provider regelt dan dat je oude abonnement wordt opgezegd, op de einddatum (als deze nog niet is bereikt), of direct, als de einddatum van je huidige contract al is bereikt.

> Overstappen naar een telefoonabonnement met toestel

> Overstappen naar een Sim Only abonnement (= abonnement zonder toestel)

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Van een telefoonabonnement met toestel naar een Sim Only

Wil je overstappen dan is het ook mogelijk om bij een andere provider verder te gaan in een Sim Only abonnement. Het voordeel hiervan is dat je keuze qua providers aanzienlijk is. Alle providers in Nederland (11 in totaal) bieden namelijk abonnementen zonder toestel aan. De looptijden die providers aanbieden verschillen wel. Zo bieden sommige providers alleen flexibele maandabonnementen aan, terwijl andere providers alleen contracten voor 1 jaar en 2 jaar aanbieden. Bedenk vooraf welke looptijd je wilt hebben voor een Sim Only abonnement bij een andere provider. In onze vergelijker voor Sim Only abonnementen, vind je aanbiedingen van alle providers, en kun je eenvoudig de voor jou beste deal selecteren, geheel afgestemd op jouw wensen en eisen.

> Vergelijk alle Sim Only abonnementen (van andere providers)

Van een Sim Only abonnement naar een telefoonabonnement met toestel

Heb je op dit moment een Sim Only (abonnement zonder toestel), en wil je verder in een abonnement met toestel, dan heb je keuze uit zes providers, namelijk Ben, T-Mobile, KPN, Vodafone, T-Mobile en Hollandsnieuwe. Deze providers hebben allemaal zo hun voorwaarden en specificaties, en het is goed om een vergelijking te maken. Selecteer in onze vergelijker eerst de gewenste smartphone, en je krijgt alle abonnementen te zien die er zijn met het door jou gewenste toestel. De overstap (opzeggen van je oude abonnement) regelt je nieuwe provider, je hebt daar verder weinig werk aan.

> Vergelijk alle telefoonabonnementen met toestel (van andere providers)Nummerbehoud: altijd mogelijk!

Mooi om te weten is dat je je 06-nummer altijd kunt behouden. Elke nieuwe/andere provider kan dit voor je regelen. De enige voorwaarde is dat je dit aangeeft in het bestelproces op de website waar je je nieuwe telefoonabonnement besteld. Om je huidige 06-nummer te behouden maakt het verder ook niet uit of je nu een Sim Only hebt, of een abonnement met toestel. Ook maakt het niet uit naar wat voor soort abonnement je toegaat, bij je nieuwe provider. Wil je een nieuw 06-nummer, dan kan dit ook, je nieuwe provider regelt voor jou dan een Sim kaart met daaraan gekoppeld een nieuw mobiel nummer.

Beste sim only deals: