Back to Top

Kun je niet kiezen tussen providers T-Mobile en Tele2? Deze twee telecomaanbieders zijn met elkaar gefuseerd. Wat betekent dit voor jou en waar vind je het voordeligst mobiel abonnement? Ontdek de verschillen tussen T-Mobile en Tele2, waarbij we deze providers met elkaar vergelijken.

Dit zijn T-Mobile en Tele2

T-Mobile is een Duits bedrijf, ontstaan in 1999. In Nederland heeft het meer dan 1700 werknemers. Bij T-Mobile kies je voor mobiele telefonie, vaste aansluitingen, internet en TV. Tele2 heeft vergelijkbare producten. Het gaat hier om een Zweedse telecomaanbieder (sinds 1993).

T-Mobile en Tele2 zijn beiden actief op de Nederlandse markt Dit betekent dat je te maken krijgt met de Nederlandse tak van het bedrijf, Nederlandse contracten en een uitstekende klantenservice.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Tele2 en T-Mobile fuseren

In 2017 maakte T-Mobile bekend de Nederlandse tak van Tele2 over te nemen Dit heeft in 2018 plaatsgevonden. Wat levert jou dit als voordeel op? Ten eerste zullen T-Mobile en Tele2 als eerste een landelijk 5G netwerk aanbieden (vanaf 2020). Ook richten de twee zich volledig op glasvezel voor iedereen tegen scherpe prijzen.

Waar je ook voor kiest, je krijgt Unlimited data voor maximaal €25 (tot 3 jaar naar de fusie). Ook heb je veel contractsvrijheid, zoals een vast abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen.

Verschillen T-Mobile en Tele2

Het grootste verschil tussen T-Mobile en Tele2 is het mobiele netwerk. T-Mobile heeft een eigen mobiel netwerk dat niet alleen de snelste van Nederland maar ook de snelste wereldwijd is. Tele2 maakt gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile.

Er zit natuurlijk ook een verschil in het aanbod van mobiele abonnementen. Laten we eens wat sim-only abonnementen met elkaar vergelijken. Ga je voor een sim-only abonnement met onbeperkt bellen, sms-en en databundel? Bij T-Mobile betaal je hier €25 voor en bij T-Mobile €35. Je ziet dat T-Mobile duurder is. Wel heeft T-Mobile een uitstekende klantenservice, die volgens sommigen bij Tele2 wat minder is. Het is maar net wat je prettig vindt, maar beide providers helpen je goed met vragen of problemen.

Conclusie: beide providers zijn een aanrader

Op het gebied van mobiel netwerk (ook in de trein) scoort T-Mobile als beste. Omdat Tele2 onderdeel is van T-Mobile, valt ook Tele2 onder de hoogste score. Hiermee laten ze KPN en Vodafone iets achter zich liggen (al scheelt het niet veel). Nederland heeft gewoon het beste mobiele netwerk!

Met betrekking tot aanbiedingen zit je bij Tele2 net wat beter. Hun goedkoopste 4G sim-only abonnement kost slechts €11 (100 belminuten en 2 GB data). Bij T-Mobile betaal je voor het goedkoopste abonnement €15. Tele2 is er dus vooral voor prijsbewuste mensen of voor iedereen met een lager budget.

Let je wel even op de extra kosten bij het afsluiten van een maandelijks opzegbaar contract? In vergelijking met een contractduur van 2 jaar betaal je bij een maandelijks opzegbaar contract ongeveer €2 per maand meer. Het kost wat extra, maar je zit dan ook nergens aan vast.