Back to Top

Heb je op dit moment een Sim Only, en wil je deze omzetten naar een abonnement met toestel? In dit artikel geven we uitleg hierover, zodat je op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Meerdere opties als je van een Sim Only naar een abonnement met toestel wilt

Weet je nu al dat je verder wilt in een abonnement met toestel, en heb je op dit moment een Sim Only contract lopen? Dan heb je een aantal opties om deze omzetting te regelen (afhankelijk van je omstandigheden en de provider waar je nu zit). De eerste optie – in het geval je huidige abonnement nog niet op de einddatum is - is bij je huidige provider regelen dat je verder kunt in een abonnement met smartphone. De tweede (en meest voor de hand liggende) optie is de einddatum van je contract afwachten, en na de einddatum overstappen naar een abonnement met toestel, bij je huidige provider of bij een andere provider. Een derde optie is het afkopen van je huidige telefoonabonnement, zodat je vrij bent om een smartphone abonnement af te sluiten. Al deze opties bespreken we hieronder.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

Bij welke providers kun je Sim Only omzetten naar een gewoon mobiel telefoonabonnement, al ruim voor de einddatum van je huidige contract?

Heb je op dit moment een 1 of 2-jarig Sim Only abonnement lopen, en wil je (ruim) voor de einddatum verder in een abonnement met smartphone, bij je huidige provider? In dat geval is het goed om uit te zoeken of je provider deze mogelijkheid biedt. Vodafone biedt deze mogelijkheid in ieder geval zeker. Je kunt al 2 maanden na het afsluiten van een Sim Only overstappen naar een toestelabonnement, met daarbij een smartphone naar keuze. De meeste andere providers bieden deze mogelijkheid niet, maar het is goed om dit na te gaan op de website van je provider.

> Vergelijk alle abonnementen met toestel

Sim Only naar abonnement met toestel (gewoon de einddatum van je huidige contract afwachten)

Je kunt sowieso overstappen naar een abonnement met telefoon als je huidige Sim Only contract de einddatum heeft bereikt. Als je contract af is gelopen ben je namelijk vrij om een nieuw contract af te sluiten bij dezelfde provider, of bij een andere provider. Wanneer je huidige contract de einddatum heeft bereikt kun je vaak zien in je persoonlijke account op de website van je provider.

De providers die abonnementen met smartphone aanbieden zijn KPN, T-Mobile, Tele2, Vodafone, Hollandsnieuwe en Ben. Je kunt dus kiezen uit zes providers, die allemaal zo hun eigen soort abonnementen hebben. Overstappen naar een nieuw contract met toestel is vaak al 2-4 maanden voor de einddatum van je huidige contract te regelen, door gewoon een nieuw mobiel abonnement af te sluiten. Heb je een Sim Only die maandelijks opzegbaar is? Dan kun je eignelijk (vrijwel) meteen al overstappen naar een abonnement met toestel, bij dezelfde provider, of bij een andere provider, als je huidige provider geen toestelabonnementen aanbiedt. De omzetting is dan dus gauw te regelen.

> Vergelijk alle abonnementen met toestel

Je huidige contract afkopen en verder gaan in een abonnement met telefoon

Zit je in een 1 of 2-jarige Sim Only, en wil je al ver voor de einddatum vertrekken, omdat je elders een goed smartphone abonnement hebt gezien? Dan is het bij sommige providers mogelijk om je contract af te kopen. Je betaalt de resterende termijnen (tot de einddatum) dan in één keer vooruit. Je bent dan vrij om naar een nieuw contract te gaan, elders of toch bij dezelfde provider. Een nadeel van afkopen is dat je je abonnementsperiode niet afmaakt, waardoor je voor de resterende periode (tot de einddatum) verder niets terugkrijgt voor je geld. Over het algemeen is afkopen dan ook een dure optie en zonde van je geld, iets wat zeker geldt als je nog heel ver verwijderd bent van de einddatum van je huidige contract.

> Vergelijk alle abonnementen met toestel

Beste sim only deals: