Back to Top

Er zijn in Nederland 4 mobiele providers met een eigen netwerk. Drie hiervan verhuren het netwerk aan andere providers. Wat je misschien niet wist is dat Tele2 zijn eigen 4G netwerk heeft. Robin Mobile maakt gebruik van het KPN- netwerk. Welke van deze twee is een betere keuze? Robin Mobile en Tele2: de belangrijkste verschillen op een rij.

Netwerk van Robin Mobile en Tele2

Het is soms lastig kiezen tussen zoveel providers. Ga je voor een goedkoop mobiel telefoonabonnement, kies dan zeker voor een van de goedkopere aanbieders. Robin Mobile en Tele2 passen binnen deze categorie. Je weet dat je goedkoop uit bent, maar is het netwerk ook goed? Dit bepaalt namelijk of je een goed bereik hebt en hoe snel het mobiel internet is.

Tele2 heeft zijn eigen 4G netwerk. Voor 3G maken ze gebruik van het T-Mobile netwerk. Hierdoor hebben ze een landelijke 3G- en 4G dekking.  Het 4G netwerk heeft een dekking van ruim 97%. Woon je toevallig in het 3% gebied zonder 4G dekking, dan maak je gebruik van het 3G netwerk.

Robin Mobile maakt gebruik van het KPN netwerk. Deze hebben een 3G- en 4G dekking door heel Nederland. In grote delen van Nederland is 4G+ beschikbaar (300 megabits per seconde). Of je ook gebruik kunt maken van het snelle netwerk, hangt van je abonnement af. Bij bepaalde abonnementen beperkt de provider de datasnelheid.

Op het gebied van netwerk is het niet te zeggen welke provider beter is. KPN staat bekend om de betere dekking, vooral in gebieden waar niet overal masten geplaatst mogen worden. Uit een onafhankelijk onderzoek is Tele2 tot de beste mobiele provider 2017 en 2018 verkozen. We moeten we er wel bij zeggen dat het hier om providers met een eigen netwerk gaat. Robin mocht dus niet meedoen.

Voordelen (en nadelen) van Robin Mobile

Robin Mobile is een op zichzelf staande mobiele provider, maar maakt wel gebruik van het KPN netwerk. Deze provider heeft een aantal interessante voordelen:

  • Biedt onbeperkt alles abonnementen: zowel onbeperkt bellen als onbeperkte data
  • Maandelijks opzegbare contracten
  • Heeft de datasnelheid van onbeperkt abonnement verhoogd

Een onbeperkt alles bundel is natuurlijk interessant, maar niet voordeliger wanneer je er amper gebruik van maakt. Deze provider kent verder weinig nadelen. Het is nog geen grote bekende naam, de toekomst zal uitwijzen hoe populair deze provider wordt of zal zijn.

Voor- en nadelen Tele2

Iedereen kent Tele2 wel. Ze staan vooral bekend om hun goede prijs- kwaliteitsverhouding met betrekking tot mobiele abonnementen. Tele2 werkt er hard aan om een eigen netwerk op te bouwen. Dit zijn de voordelen van deze provider:

  • Vrijwel de goedkoopste abonnementen
  • Bouwt aan zijn eigen 4G (en 4G+) netwerk
  • Biedt vaak de kans om Tele2 tijdelijk uit te proberen

Tele2 is vooral bekend van reclames op televisie en aantrekkelijke acties. In 2018 werd Tele2 tot de beste mobiele provider verkozen. Dit heeft te maken met de aantrekkelijke prijzen, goede netwerkdekking en uitstekende klantenservice.

Kijken we naar Robin Mobile vs Tele2, dan is er geen absolute winnaar of verliezer te noemen. Beide providers hebben hun voor- en nadelen. Belangrijker is om goed te vergelijken en een abonnement te nemen dat bij jou past.