Back to Top

Wil je weten wat de kosten zijn voor bellen buiten je bundel? In dit artikel tonen we per provider het buitenbundeltarief. Alle 11 Nederlandse telefoonproviders bieden tegenwoordig mobiele abonnementen aan met onbeperkt bellen. Ga je daarbij echter over de zogeheten ‘fair use policy’ heen (als je onbeperkt bellen hebt in je abonnement), of bel je gewoon buiten je bundel terwijl je een (bel)bundel hebt met een beperkt aantal belminuten? Dan is het handig om te weten tegen welk buitenbundeltarief je belt! Dit tarief is vrijwel altijd hoger dan het tarief dat geldt voor bellen binnen je bundel. De meeste mensen zullen nu denken: logisch! En dat is het ook.

De meeste providers bieden geen mogelijkheid om in een lopende maand een extra bundel met belminuten bij te kopen (zoals bij data voor internetgebruik wel het geval is). Wel bieden veel providers de mogelijkheid om je abonnement naar boven aan te passen, waarbij je (vaak vanaf de volgende maand) meer belminuten krijgt, of zelfs onbeperkt bellen (afhankelijk van je keuze). Door over te gaan op een ‘beter abonnement’ (tegen een iets hogere maandprijs) kun je het hogere buitenbundeltarief (voor bellen binnen Nederland en binnen de EU) voorkomen. Realiseer je verder dat het prijsverschil tussen een bundel met beperkte belminuten en een bundel met onbeperkt bellen bij veel providers tegenwoordig erg beperkt is! Vaak kun je voor enkele euro’s extra per maand al onbeperkt bellen, in plaats van beperkt bellen. Dit is bijzonder handig en voordelig als je standaard veel belt, of als je (flinke) uitschieters hebt in je belgedrag. Het loont de moeite om dit uit te zoeken!

T-Mobile

De mobiele abonnementen van T-Mobile komen met onbeperkte belminuten, of met 120 belminuten, afhankelijk van de keuze die je maakt bij het selecteren van een telefoonabonnement. Zodra je over je belminuten heengaat betaal je bij T-Mobile het buitenbundel tarief, voor bellen buiten je bundel. De prijzen hiervoor zijn als volgt:

Buiten bundel tarief in NL: € 0,21 (ex BTW) / € 0,25 (inc BTW)

Buiten bundel tarief in de EU: € 0,21 (ex BTW) / € 0,25 (inc BTW)

Buiten bundel tarief vanuit NL naar de EU: € 0,19 (ex BTW) / € 0,23 (inc BTW)

Deze tarieven gelden voor bellen naar vaste en mobiele nummers. Servicenummers vallen hier uiteraard niet onder.

> Bekijk de abonnementen met toestel van T-Mobile

> Bekijk de abonnementen zonder toestel van T-Mobile

> Bekijk de tarievenpagina van T-Mobile

KPN

De belbundels van KPN komen tegenwoordig standaard met onbeperkt bellen, of met 150 belminuten, afhankelijk van de keuze die je zelf maakt bij het aangaan van je mobiele abonnement. Neem je 150 belminuten, in plaats van onbeperkt bellen, dan levert dit je 1 euro per maand voordeel op in je lasten. Kies je voor 150 belminuten, en ga je daar overheen, dan betaal je bij KPN het buitenbundeltarief, dat geldt voor NL en de EU. Dit tarief is € 0,23 (inclusief BTW), en geldt voor bellen naar vaste nummer en naar mobiele nummers. Servicenummers vallen hier uiteraard niet onder.

> Bekijk nu de abonnementen met toestel van KPN

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van KPN

> Bekijk de tarieven pagina van KPN

Vodafone

De Vodafone Red abonnementen komen standaard met onbeperkt bellen, en de Start abonnementen hebben standaard 150 belminuten. Ga je over die 150 minuten heen, dan betaal je ook bij deze provider het buitenbundeltarief. Voor de meeste abonnementen gelden de volgende buitenbundeltarieven (als je abonnement geen onbeperkt bellen heeft). De tarievenpagina van Vodafone geeft je informatie over het specifieke abonnement dat je hebt, of dat je beoogt af te sluiten.

Minuten in NL/EU per minuut: € 0,25 (inclusief BTW)

Minuten van NL naar EU per minuut: € 0,23 (inclusief BTW)

> Bekijk nu de abonnementen met toestel van Vodafone

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Vodafone

> Bekijk de tarievenpagina van Vodafone

Tele2

Binnen de mobiele abonnementen van Tele2 heb je de keuze uit onbeperkt bellen en 200 belminuten. De bel/sms-bundels van mobiele abonnementen van Tele2 bevatten alleen belminuten en sms’jes naar Nederlandse mobiele nummers, vaste telefoonnummers en naar voicemail. Je belminuten vervallen na 1 maand. Meenemen naar een volgende maand is dus niet mogelijk. Een minuut bellen buiten je bundel kost je standaard € 0,25 per minuut (inclusief BTW).

> Bekijk nu de abonnementen met toestel van Tele2

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Tele2

> Bekijk de tarievenpagina van Tele2

Ben

Ben hanteert de volgende tarieven voor belgedrag buiten de inhoud van je belbundel.

Bellen in Nederland per minuut: € 0,31 (inclusief BTW)

Bellen vanuit Nederland naar andere EU-landen per minuut: € 0,23 (inclusief BTW)

Voor bellen buiten de EU gelden andere prijzen.

> Bekijk nu de abonnementen met toestel van Ben

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Ben

> Bekijk de tarievenpagina van Ben

Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe hanteert de onderstaande buitenbundeltarieven, die zowel voor de 1-jarige als voor de 2-jarige mobiele abonnementen gelden. Voor bellen buiten Europa gelden andere tarieven.

Bellen in Nederland per minuut: € 0,01 (inclusief BTW)

Bellen vanuit Nederland naar andere EU-landen per minuut: € 0,23 (inclusief BTW)

Kies je voor de optie onbeperkt bellen/sms (voor 2 euro per maand), dan kun je onbeperkt bellen en sms’en naar Nederlandse nummers binnen de EU. In dat geval heb geen kosten als je buiten je bundel gaat.

> Bekijk nu de abonnementen met toestel van Hollandsnieuwe

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Hollandsnieuwe

> Bekijk de tarievenpagina van Hollandsnieuwe

Simyo

Simyo heeft voor wat betreft de belminuten twee opties binnen haar mobiele abonnementen. Namelijk onbeperkte belminuten en 200 belminuten. Kies je voor de laatste optie dan scheelt je dit 2 euro per maand. Heb je geen onbeperkt bellen, dan kun je als je belbundel van 200 minuten op dreigt te raken 50 belminuten extra bijkopen. Dit kun je zo vaak doen als je wenst. Zodra de nieuwe maand start vervalt de belbundel van de vorige maand, maar ook een eventuele extra belbundel. De minuten die je nog over hebt, die komen dus te vervallen. De extra minuten koop je via ‘Mijn Simyo’ of via de Mijn Simyo app.

Bundel bij Simyo met 50 extra belminuten: € 2,00

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Simyo

> Bekijk de tarievenpagina van Simyo

Youfone

Youfone kent de onderstaande buitenbundeltarieven. Voor gesprekken naar landen buiten de EU (maar wel in Europa) en voor gesprekken naar landen buiten de EU, gelden andere tarieven. Deze tarieven (en meer) vinden je in de tarievensheet op de tarievenpagina van de website van de provider.

Bellen in Nederland per minuut: € 0,30 (inclusief BTW)

Bellen vanuit Nederland naar andere EU-landen per minuut: € 0,23 (inclusief BTW)

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Youfone

> Bekijk de tarievenpagina van Youfone

Simpel

Bij Simpel heb je de keuze uit bundels met verschillende hoeveelheden qua belminuten. De mogelijkheden zijn: 50, 100, 250 of onbeperkte belminuten. Heb je geen onbeperkt bellen, dan bestaat altijd de mogelijkheid dat je door je belminuten heen raakt.

Binnen je bundel kun je bij Simpel voor € 0,23 per minuut bellen binnen Nederland, en vanuit Nederland naar andere EU-landen (die onder zone 1 vallen). Ga je over je bundel heen, dan rekent ook Simpel het buitenbundeltarief.

Bellen in Nederland per minuut: € 0,31 (inclusief BTW)

Bellen vanuit Nederland naar andere EU-landen per minuut: € 0,31 (inclusief BTW)

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Simpel

> Bekijk de tarievenpagina van Simpel

Lebara

Lebara heeft diverse bundels, waarbij bellen en data gecombineerd zijn. Daarbij is er de mogelijkheid voor onbeperkt bellen, en voor 50 belminuten (bij de kleinste bundel voor een Sim Only abonnement). Heb je niet gekozen voor onbeperkt bellen bij je mobiele abonnement, dan kun je dus door je belminuten heen raken. In dat geval geldt een buitenbundeltarief.

Het exacte buitenbundeltarief dat je bij Lebara betaalt is afhankelijk van of je naar een vast nummer belt, of naar een mobiel nummer, en of dit binnen Nederland is of naar een ander land.

Bellen in Nederland per minuut naar mobiele nummers: € 0,12 (inclusief BTW)

Bellen in Nederland per minuut naar vaste nummers: € 0,01 (inclusief BTW)

Bellen vanuit Nederland naar andere EU-landen per minuut: (per land verschillend)

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Lebara

> Bekijk de tarievenpagina van Lebara

Budget Mobiel

De mobiele abonnementen van Budget Mobiel hebben standaard onbeperkt bellen & sms in Nederland. Niet alles is hierbij inbegrepen. De volgende zaken namelijk niet:

  • Bellen en sms’en naar servicenummers in Nederland
  • Bellen en sms’en (NL naar andere landen) boven de 100 gratis belminuten / sms’jes
  • Internetten, bellen en sms’en in landen buiten de EU.

Hiervoor heb je extra tegoed nodig, wat je kunt bestellen via ‘Mijn Budget’ (na inloggen), via de Budget Mobiel app, of per sms. Alle specifieke tarieven en prijzen kun je vinden via de tarieven pagina, via de sheet.

> Bekijk nu de abonnementen zonder toestel van Budget Mobiel

> Bekijk de tarievenpagina van Budget Mobiel