Back to Top

Je bent op zoek naar een mobiel telefoonabonnement dat flexibel is, en hebt nog niet het juiste abonnement gevonden… Dan kunnen we je een handje op weg helpen met dit artikel! Je weet na het lezen van dit artikel nog beter hoe je het meest flexibele telefoonabonnement kunt afsluiten.

Flexibel Sim Only telefoonabonnement

Sim Only abonnementen zijn mobiele telefoonabonnementen zonder toestel. Deze kun je afsluiten met een looptijd van 1 jaar of 2 jaar, maar je kunt ook kiezen voor een Sim Only met een looptijd van 1 maand, afhankelijk van de gekozen provider. Niet alle providers bieden dit type abonnement namelijk aan. De providers die dit wel aanbieden zijn Simyo, Youfone, en Lebara. Over het algemeen betaal je iets meer per maand als je kiest voor een flexibel abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Ten opzichte van een 1-jarig telefoonabonnement ben je vaak 1 euro per maand meer kwijt, en ten opzichte van een 2-jarig mobiel abonnement ben je vaak 2 euro per maand duurder uit.

Het grote voordeel van een flexibel telefoonabonnement dat slechts 1 maand loopt, is dat je na een maand al kunt overstappen naar een andere provider, bijvoorbeeld als je daar een betere deal ziet, of als je huidige provider onverhoopt niet bevalt. Al met al is de meerprijs per maand dus erg beperkt, voor een toch wel erg grote flexibiliteit! In onze ogen is het afsluiten van een maandelijks opzegbaar mobiel abonnement dus erg aantrekkelijk en het overwegen meer dan waard, en wegen de voordelen in vele situaties ruim op tegen het beperkte nadeel (iets meer kosten per maand).

Providers die flexibele maandelijks opzegbare telefoonabonnementen aanbieden:

Youfone                        Lebara                           Simyo

Mobiel abonnement waarbij je de bundels maandelijks kunt aanpassen

Veel providers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om de bundels voor bellen en voor internet aan te passen, en deze naar boven of naar beneden bij te stellen. Dit is handig om je kosten binnen de perken te houden als je tijdelijk minder geld hebt, of als je tijdelijk meer belminuten of data nodig hebt, maar niet structureel. Stel je prijs op deze flexibiliteit, dan is het zaak dat je voordat je een mobiel abonnement afsluit goed nagaat welke mogelijkheden providers op dit vlak aanbieden. Deze verschillen van provider tot provider behoorlijk. Bij veel providers die de mogelijkheid bieden om de bundels (maandelijks) bij te stellen is dit gelukkig wel kosteloos.

> Vergelijk alle abonnementen met toestel

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel

Je abonnement pauzeren tijdens de looptijd

Bij de meeste providers is het niet mogelijk om je mobiele abonnement tijdelijk stop te zetten. Vodafone geeft echter wel gehoor aan de wens die vele mensen hebben op dit gebied. Voor slechts 20,84 euro (eenmalig) zet Vodafone je mobiele abonnement 3 tot 9 maanden stop. Gedurende deze periode kun je geen gebruik maken je mobiele telefoonnummer. De wens voor een abonnementspauze dien je wel 1 maand van tevoren door te geven. Verder komt je mobiele nummer automatisch weer in gebruik zodra de abonnementspauze voorbij is. De mogelijkheid voor een abonnementspauze zien wij als een flexibele mogelijkheid bij een telefoonabonnement. Vodafone biedt dit zowel aan voor Sim Only abonnementen als voor abonnementen met toestel.

Vodafone