Back to Top

Het beste abonnement zonder toestel: is dit Tele2, Vodafone of een andere provider? Hier is geen eenvoudig antwoord op, omdat het abonnement helemaal afhangt van jouw wensen en belgedrag. Toch hebben een aantal providers interessante voordelen. Bekijk welke provider het beste netwerk heeft en wie het goedkoopste abonnement zonder toestel aanbiedt.

Alle grote providers van Nederland

Er zijn in Nederland 3 netwerk providers en 1 virtuele provider actief. Deze drie grote providers zijn T-Mobile, Vodafone en KPN. Tele2 heeft zijn eigen-4G netwerk. Alle andere providers maken gebruik van het netwerk van een van de drie grote providers. Het maakt dus al veel uit voor welke provider je kiest. Toch is er onderling ook wel verschil onder providers die van hetzelfde netwerk gebruik maken. Nemen we als voorbeeld Youfone en Lebara. Beiden maken gebruik van het KPN netwerk. Lebara heeft een snelheid van 25 mbps en Youfone van 256 mbps. Zie je zelf het verschil?

Duur of goedkoop telefoonabonnement

Is een duur telefoonabonnement ook per definitie beter? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. De duurste abonnementen zonder toestel vind je bij de drie grote netwerkproviders. Hier betaal je voornamelijk voor een goede dekking en uitstekende klantenservice. Bij kleinere providers ben je goedkoper uit, maar is de klantenservice vaak slecht bereikbaar. Mocht je met een probleem zitten, dan kan het langer duren voor je geholpen bent. Vind je dit geen probleem? Kies dan voor een goedkopere provider, vooral wanneer een lagere snelheid ook niet zo belangrijk is. Maar goed, wat is nu het beste abonnement zonder telefoon? Hieronder de belangrijkste factoren op een rij.

Prijs-kwaliteitsverhouding abonnement zonder telefoon

Het gaat bij het een abonnement zonder dat je een telefoon krijgt, vooral om de prijs-kwaliteitsverhouding. Je mag dan wel een uitstekende 4G+ dekking door heel Nederland hebben, wanneer de abonnementsprijs twee keer zo hoog is dan schiet dit ook niet op. Hetzelfde geldt andersom: een goedkoop abonnement maar niet bereikbaar zijn, daar heb je natuurlijk ook niets aan. Kijk dus niet alleen naar de prijs maar ook wat de provider te bieden heeft. Hierbij is het handig om naar officiële testen of ervaringen van anderen te kijken.

Beste provider volgens de Consumentenbond

In de periode oktober – december 2018 heeft de Consumentenbond een aantal mobiele providers met elkaar vergeleken. Simyo kwam met het cijfer 8,4 als beste uit de test. Abonnees zijn voornamelijk tevreden over de internetsnelheid, en ervaren weinig problemen met de klantenservice. Als tweede scoorden T-Mobile en KPN. Hieronder kwamen simpel, Telfort Hollandsnieuwe en Tele2. Van de 10 geteste mobiele providers scoorde Vodafone het slechts (7,4). Deze provider doet het vooral slecht op het gebied van internetsnelheid.

Neem deze informatie mee wanneer je op zoek bent naar het beste abonnement zonder toestel. Ken je iemand in je omgeving die via dezelfde provider belt als waar jij je bij wilt aansluiten? Vraag dan ook zeker naar diens ervaringen. Ga echter nooit van de mening van een persoon uit, maar vraag meerdere personen naar hun ervaring.

Belminuten, sms en internetbundel

Een mobiel abonnement moet bij je passen. Kies daarom altijd voor het juiste aantal belminuten en internetbundel. Let ook even op met sms-en: in veel gevallen zit dit bij de belbundel, maar de provider kan de sms’jes ook los in rekening brengen. Zorg dat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan en maak een goede vergelijking van alle aangeboden abonnementen.