Back to Top

Toe aan een nieuw telefoonabonnement? Met een Sim Only abonnement profiteer je elke maand van een x-aantal belminuten, mobiele data en eventuele andere diensten. Je krijgt er echter geen nieuwe telefoon bij. Telefoon abonnement vergelijken zonder toestel kan je veel geld besparen.

Waarom voor een Sim Only abonnement kiezen?

Heb je al een smartphone en hoef je niet perse een nieuwe, dan is een Sim Only abonnement veel voordeliger. Je krijgt namelijk een mobiel telefoonabonnement zonder de extra kosten van een nieuw toestel. Of en wanneer jij een nieuwe smartphone aanschaft, bepaal je helemaal zelf. Dit zijn in het kort de voordelen van een Sim Only abonnement:

  • Je eigen abonnement samenstellen
  • Gemakkelijk overstappen naar een andere provider
  • Zelf bepalen wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft
  • Lagere maandlasten
  • Geen BKR registratie

Nu klinkt een BKR-registratie ernstiger dan het is. Bij het afsluiten van een abonnement inclusief telefoon krijg je een BKR registratie, maar alleen wanneer het toestel meer dan €250 kost. Je krijgt dan een positieve BKR registratie. Dit blijft positief zolang je de maandfacturen netjes blijft betalen. Bij een Sim Only abonnement krijg je nooit te maken met een BKR registratie. Die zekerheid heb je alvast.

Telefoonabonnement vergelijken zonder toestel: voorbereiding

Het ene abonnement is het ander niet. Je kunt namelijk kiezen voor 150 belminuten tot onbeperkt bellen. Dit is ook het geval met mobiele data. Daarnaast zijn er aanvullende diensten mogelijk. Denk maar eens aan bellen buiten Europa. Bij sommige providers krijg je een extra grote internetbundel tegen dezelfde prijs. Je zou gek zijn wanneer je dit soort aanbiedingen laat liggen. Hoe kun je het beste vergelijken? Dit begint met het samenstellen van je mobiel abonnement:

  1. Belminuten: bekijk je belgedrag van de afgelopen maanden. Neem een marge van 10 – 15%. Heb je de afgelopen maanden bijvoorbeeld 200 minuten per maand gebeld? Dan moet een belbundel van 250 - 300 belminuten meer dan voldoende zijn.
  2. Sms: niet dat je nog veel gebruikt maakt van sms, maar in sommige situaties wel handig. Schat in hoeveel je denkt te sms'en, voor nu en in de toekomst.
  3. Internetbundel: tegenwoordig onmisbaar, de internetbundel voor je mobiele telefoon. Ook nu moet je weer een reële inschatting maken. Houd er rekening mee dat we steeds meer zaken op onze smartphone uitvoeren of afhandelen. Misschien heb je binnenkort wel meer data nodig.

Dit zijn de drie belangrijkste punten waar je op moet letten. Heb je deze zaken voor jezelf op een rijtje gezet? Dan kun je nu gaan beginnen met het vergelijken van telefoonabonnementen.

Tips en tricks telefoon abonnement vergelijken

Je gaat nu een telefoon abonnement vergelijken zonder toestel. Dit is in ieder geval al een zorg minder. Ga naar de vergelijker op deze website. Kiss het minimale aantal belminuten en de internetbundel. Let op: het kleinste telefoonabonnement bestaat uit 100 belminuten. Er is echter ook een telefoonabonnement met alleen een internetbundel. Handig wanneer je toch nooit belt.

Bel je juist wel veel? Zet het minimaal aantal belminuten dan op 500: dit is ruim 8 uur bellen per maand! Je kunt natuurlijk ook voor onbeperkt bellen gaan. Tegenwoordig is dit niet veel duurder dan bijvoorbeeld 500 belminuten per maand.

Provider kiezen

Misschien wel het allerbelangrijkste: de provider kiezen. Je zult namelijk al snel zien dat er een breed aanbod aan providers is. Van Ben tot Hollandsenieuwe en van T-Mobile tot Vodafone: wat heeft jouw voorkeur? De ene provider heeft een uitstekende 4G+ dekking, terwijl de ander juist hele goedkope abonnementen aanbiedt. Goed vergelijken dus.