Back to Top

Met een los telefoonabonnement kies je voor een voordelig telefoonabonnement. De smartphone regel je zelf: dit scheelt in de maandlasten. Welk los mobiel abonnement is geschikt voor jou? Ontdek alles over belminuten, internetbundels en prijzen. Zo vind je het beste telefoonabonnement dat bij jouw situatie past.

Los telefoonabonnement zonder smartphone

Een los mobiel abonnement wordt ook wel een Sim Only abonnement genoemd. Nog even voor de duidelijkheid: bij dit telefoonabonnement ontvang je geen smartphone. Dit zijn de voordelen van een Sim Only abonnement:

  • Je oude smartphone behouden of op een later moment een nieuwe uitkiezen
  • Lage abonnementskosten
  • Flexibel kiezen tussen verschillende belbundels en internetbundels
  • Vaak maandelijks opzegbaar

Een sim-only abonnement heeft ook een aantal nadelen:

  • Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone ben je in een keer een hoop geld kwijt
  • De bestaande smartphone moet simlockvrij zijn (nieuwste toestellen zijn dit standaard)
  • Je ontvangt geen leentoestel wanneer je smartphone kapot gaat
  • Bel je buiten de bundel? Vaak kom je dan voor hoge kosten te staan

Heb je een goede smartphone of ga je voor een tweedehands toestel? Dan is een los telefoonabonnement de meest voordelige keuze. Wil je echter een nieuw toestel en kun je deze niet in een keer betalen? Ga dan voor een mobiel abonnement inclusief smartphone. Je betaalt dan maandelijks een beetje van de aankoopprijs. Een soort lening voor je smartphone dus, maar dan heel snel en eenvoudig geregeld.

Dit zijn de meest populaire providers

Je bent op zoek naar een los telefoonabonnement bij een goede provider. Wat zijn de meest populaire providers? Dit zijn onder andere T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2. Een populaire provider is niet per se de goedkoopste aanbieder. Concurrerende goedkope providers zijn Simyo, Hollandse Nieuwe en lebara. Ook Ben, Telfort en Simpel hebben vaak scherpe aanbiedingen. Het is een kwestie van goed vergelijken en de aanbiedingen in de gaten houden.

Zie je een aanbieding voor een los abonnement voor €1 tot €3 per maand? Houd er rekening mee dat het hier vaak om een actie gaat. Je betaalt bijvoorbeeld de eerste 6 maanden €1 per maand en daarna het normale bedrag. Let dus goed op de actievoorwaarden.

Wat kost een los mobiel abonnement?

Je bent vast nieuwsgierig naar de prijzen van losse telefoonabonnementen. De prijs is van twee dingen afhankelijk:

  • De provider en lopende acties
  • Het aantal belminuten en data

Het voordeligste abonnement begint bij €3 per maand. Hiervoor krijg je 100 belminuten en 0 MB databundel. Een goedkoop abonnement wanneer je alleen bereikbaar wilt zijn, niet veel belt en geen gebruik maakt van mobiel internet. Ook als goedkoop kinderabonnement geschikt.

Ga je voor een abonnement met 150 tot 300 minuten zonder data? Dan ben je tussen de €5 en €7 per maand kwijt. Wil je 1 GB data erbij, tel dan op €7 tot €10 per maand.

Je kunt een los mobiel abonnement zo duur maken als je zelf wilt. De duurste abonnementen hebben onbeperkte belminuten en onbeperkt datagebruik. Hierbij kom je uit op €25 tot €35 per maand. Het kan echter ook goedkoper: zoek de meest voordelige Sim Only abonnementen met korting. Let op: aanbiedingen zijn beperkt geldig.

Is een los mobiel internetabonnement mogelijk?

Misschien heb je geen behoefte aan belminuten maar wel aan een los mobiel internetabonnement. Is dit mogelijk? Mobiele providers bieden losse abonnementen alleen met internetbundel en belminuten aan. Niet dat dit een probleem is: kies gewoon voor een telefoonabonnement met weinig belminuten. Zo betaal je nooit teveel en kun je toch altijd bellen en gebeld worden. Je moet toch een slag om de arm hebben.

Goed vergelijken van mobiele telefoonabonnementen

Ga voor het beste Sim Only abonnement. Vergelijk verschillende providers en bekijk hoe het met de kosten zit. Let ook goed op aansluitkosten: zijn deze gratis of moet je €25 betalen? Sommige providers brengen alleen bij een 1-jarig abonnement aansluitkosten in rekening. Bij andere providers betalen bestaande klanten geen aansluitkosten. Dit kan aardig schelen bij de keuze voor een los telefoonabonnement.